آمریکا و انگلیس در ۲۰ سال گذشته، صحنه گردان اصلی تحولات داخلی افغانستان بودند و مصیبت امروز جامعه ی افغان، ناشی از طراحی و برنامه ریزی اتاقهای فکر این دو کشور زیاده خواه و استعماری ست و دیگر بازیگران قدرتمند بین المللی در رده های بعدی این ماجرا قرار دارند. به قلم دکتر حسین کلهر، […]
آمریکا و انگلیس در ۲۰ سال گذشته، صحنه گردان اصلی تحولات داخلی افغانستان بودند و مصیبت امروز جامعه ی افغان، ناشی از طراحی و برنامه ریزی اتاقهای فکر این دو کشور زیاده خواه و استعماری ست و دیگر بازیگران قدرتمند بین المللی در رده های بعدی این ماجرا قرار دارند.
به قلم دکتر حسین کلهر، کارشناس مسایل منطقه ایی
اما جالب است بدانید: در این مدت، تعداد مهاجران افغان به آمریکا کمتر از ۱۰ هزار نفر و در انگلیس حدود ۱۵ هزار نفر است.
درحالیکه در ۲۰ سال گذشته حدود یک میلیون مهاجر افغان به ایران پناه آورده اند و امروز نیز با روی کارامدن طالبان در افغانستان، این روند در مرزهای شرقی تشدید شده است.
این درحالی ست که شرکت تسلا به مدیریت ایلان ماسک دو هفته قبل از روی کارامدن طالبان، یک قرارداد چندین میلیارد دلاری برای استخراج معادن لیتیوم افغانستان امضاء کرد.
ضمنا کارشناسان، ارزش ذخایر معدنی افغانستان را یک تا سه تریلیون دلار اعلام کرده اند.
برهم ریختن بازار اقتصادی هرات و در پی آن افزایش نرخ ارز در کشور ما، یکی دیگر از پیامدهای اقتصادی روی کارامدن این گروه شبه نظامی در افغانستان است که اگر برای ثبات آن چاره ایی اندیشیده نشود، بزودی می تواند به صادرات ایران به این همسایه ی شرقی ما تحت تاثیر قرار داده و درآمد ۵ میلیارد دلاری صادرات ایران به افغانستان را تهدید نماید…!
حال طرفداران تئوری توطئه بفرمایند چگونه روی کار آمدن طالبان تامین کننده ی منافع ایران اسلامی خواهد بود؟ طالبانی که با نقشه ی امریکا و سکوت معنادار استعمار پیر، دوباره در افغانستان ظهور یافت و تمامی رفتارهای خود را برخلاف ۲۵ سال پیش، بر محور تعامل، جذب حداکثری و تقویت بنیانهای قدرت خود در تمامی ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اداری بنا نهاده است…!
سیاستی که بدون تردید از سوی اتاقهای فکر حامیان غربیش، بدانها دیکته می شود…؟!
کمی تامل،. کمی بصیرت
# دبیرخانه ی تشکل سیاسی اجتماعی یاوران ولایت
انتهای پیام/.