آیت الله فلاحتی، نماینده ی ولی فقیه در گیلان که دیروز شنبه ، ۱۹ آبانماه ۱۴۰۳، برای بررسی عمده ترین توانمندیها و چالشهای اقتصادی، ترانزیتی، فرهنگی و اجتماعی بندر مرزی آستارا به این شهرستان سفر کرده بود، در نشست شورای اداری این شهرستان بر لزوم وحدت رویه و حفظ وحدت و همدلی برای تسریع در […]
آیت الله فلاحتی، نماینده ی ولی فقیه در گیلان که دیروز شنبه ، ۱۹ آبانماه ۱۴۰۳، برای بررسی عمده ترین توانمندیها و چالشهای اقتصادی، ترانزیتی، فرهنگی و اجتماعی بندر مرزی آستارا به این شهرستان سفر کرده بود، در نشست شورای اداری این شهرستان بر لزوم وحدت رویه و حفظ وحدت و همدلی برای تسریع در روند توسعه ی زیرساختها در آستارا تاکید کرد و افزود: تبلور عینی ظرفیتهای موجود در آستارا تقویت کننده ی اقتصاد ملی و ارتقاء دهنده ی جایگاه گیلان در حوزه ی تجارت و ترانزیت خارجی ست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم؛ آیت الله فلاحتی همچنین پیش بینی تهدیدات و علاج واقعه قبل از وقوع را از الزامات مدیریت در جامعه ی اسلامی برشمرد و افزود: تلاش و همفکری و رصد و پایش مستمر چالش های احتمالی می تواند توان بازدارندگی را در راستای خدمت به مردم افزایش داده و از بروز خسارات و مشکلات بکاهد.
نماینده ی ولی فقیه در گیلان در همین رابطه به وقوع ناگهانی سیل سال گذشته در آستارا اشاره کرد و بهره گیری از تجربیات ناشی از آن را برای پیشگیری از تکرار چنین وقایعی ضروری دانست.
امام جمعه ی رشت توسعه ی زیرساختهای بندری، گمرکی و تجاری بندر مرزی آستارا را قوام بخش تبادلات اقتصادی ایران با حوزه ی اوراسیا، سی آی اس و اروپای شمالی و شرقی دانست و افزود: تلاش خواهد کرد تا عمده ترین موانع تحقق این ظرفیتها در دو برش ملی و استانی پیگیری شود و به نتیجه برسد.
فرماندار آستارا نیز در این نشست گزارشی از عمده ترین ظرفیتها و مشکلات زیرساختهای این بندر مرزی در راستای تبلور عینی ظرفیتهای ارایه داد و تلاش برای توسعه و تجهیز زیرساختهای پل مرزی آق چای، لایروبی اسکله ی بندر ، تکمیل هر چه سریعتر پل خط آهن کمربندی آستارا و تخصیص هرچه سریعتر اعتبارات مربوط به جبران خسارات ناشی از سیل سال گذشته را از اولویتهای اساسی بندر آستارا برای احیای جایگاه واقعی آن عنوان کرد.
محمدرضا شهاب زاده همچنین با بیان اینکه سیل سال گذشته حدود ۶۲۱ میلیارد تومان به زیر ساخت های این شهرستان آسیب وارد کرده ، افزود: تخصیص این اعتبارات هنوز نهایی نشده تا بتوان زیرساختهای آسیب دیده را به نحو مقتضی بازسازی و ترمیم نمود.
ولی داداشی، نماینده ی مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: برغم وجود ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی موجود در این بندر مرزی، اما مشکلات متعددی در حوزه ی حمل و نقل، بندر و تجارت آستارا مشهود است که رفع هر چه سریعتر آن به مطالبه ی جدی مردم این دیار تبدیل شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا صالحیان، امام جمعه ی آستارا نیز در سخنانی بر لزوم تلاش مجدانه ی مجموع دست اندرکاران این شهرستان برای پیگیری مشکلات و مطالبات عموم مردم تاکید کرد و افزود: تعامل و همدلی بین مسئولان این شهرستان ظرفیت مناسبی ست تا بتوان عمده ترین الزامات و اقتضائات را در سطح استان و کشور پیگیری نمود.
شیخ علی رضا بنی پولاد ، امام جمعه ی اهل تسنن بخش لوندویل آستارا نیز در سخنانی بر لزوم توجه به زیرساختهای فرهنگی و تجهیز هرچه بیشتر مراکز آموزشی این شهرستان تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد: سفر نماینده ی ولی فقیه در گیلان به بندر مرزی آستارا منشأ تحولات سازنده شود و موجبات تمرکز مسئلان را به ظرفیتهای بالقوه ی این شهرستان فراهم آورد.
پس از این نشست، آیت الله فلاحتی ، نماینده ی ولی فقیه در گیلان و امام جمعه ی رشت از پل جدید آق چای واقع در مرز آستارا با جمهوری آذربایجان بازدید کرد.
آیت الله فلاحتی پس از این بازدید در محل مصلای آستارا حضور یافت و دانش آموزان شرکت کننده در رقابتهای قرآنی آلاء را مورد تفقد قرار داد.
در این دوره از مسابقات ۳۰۰ گروه سه نفره ی دانش آموزی شرکت دارند و نخستین مرحله ی این رقابتها امروز در محل مصلای آستارا برگزار شد.
پس از آن نماینده ی ولی فقیه در گیلان دیدار صمیمانه ای با برخی از بازاریان آستارا داشت.
سرکشی از خانواده ی شهید رضوان بیسوده و عیادت از مادر این شهید والامقام از دیگر برنامه های امروز آیت الله فلاحتی در بندر آستارا بود.
شهید رضوان بیسوده جمعی تیپ ۴۰ سراب از نیروی زمینی ارتش بود که سال ۱۳۶۳ در منطقه ی عملیاتی سومار به درجه ی رفیع شهادت نایل آمد.
نماینده ی ولی فقیه در گیلان در این دیدار با گرامیداشت یاد و خاطره ی شهدای بزرگ این مرز و بوم ، بر لزوم پاسداشت آرمانهای والای انقلاب تاکید کرد و خانواده ی معزز شهیدان را مایه ی عزت و افتخار جامعه ی اسلامی دانست.