بیش از ۳۰ درصد تعداد مراجعه کنندگان به کلینک های ارتوپدی و فیزیوتراپی گیلان در فصل بهار و شالیکاری افزایش می یابد. معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت گفت : معمولا هر ساله با آغاز فصل نشاکاری ، تعداد مراجعه کنندگان به کلینیک های […]
بیش از ۳۰ درصد تعداد مراجعه کنندگان به کلینک های ارتوپدی و فیزیوتراپی گیلان در فصل بهار و شالیکاری افزایش می یابد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت گفت : معمولا هر ساله با آغاز فصل نشاکاری ، تعداد مراجعه کنندگان به کلینیک های ارتوپدی و فیزیوتراپی ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر می شود که اکثرا آنان زنان شالیکار هستند .
دکتر کامران عزتی با بیان اینکه مهمترین علت این مساله ، خم شدن طولانی مدت بانوان در شالیزارهاست گفت : افراد با کمری خمیده و پاهایی در گل و آب به مدت دو ماه هر روز به مدت ۱۲ ساعت مشغول کار هستند که این عمل حدود ۲۰۰ کیلوگرم یعنی ۲۰ برابر بیشتر از حالت عادی به ستون فقرات نشاکاران فشار وارد می کند.
دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بی توجهی شالیکاران به این مساله باعث به وجود آمدن بیماری های بسیاری می شود گفت : دردهای حاد و مزمن در ستون فقرات به خصوص در ناحیه ی کمر ، بیرون زدگی دیسک ، آرتروز ، دردهای زانو و گردن از جمله این بیماریهاست که درمان نکردن آن در دراز مدت خطرات جبران ناپذیری بدنبال خواهد داشت.
این متخصص فیزیوتراپی راههای مقابله با بروز این عارضه را برای نشاکاران و همچنین فعالیتهای مشابه نشاکاری تشریح کرد و گفت: تغییر بدن از حالت خمیده به ایستاده برای هر ۲ تا ۳ ساعت به مدت ۲۰ دقیقه ، انجام ورزش های کششی ، پیاده روی برای گرم کردن بدن قبل از شروع کار ، مصرف ۷ تا ۸ لیوان آب در طول روز و همچنین در وضعیت دمر قرار گرفتن به مدت ۲۰ دقیقه در پایان کار و آخر شب، از جمله مهمترین راه های پیشگیری از بروز بیماری های آرتوروزی و اورتوپدی عنوان کرد.
وی همچنین تاکید کرد : افرادی که احیانا دردی در ناحیه ی کمر یا پاهایشان احساس می کنند حتما آن قسمت را گرم نگهدارند و به هیچ وجه از آب سرد استفاده نکنند.
رییس اداره فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در همین رابطه گفت: گیلان با داشتن ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار و حدود ۳۰۰ هزار بهره بردار، رتبه اول سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید برنج را در کشور به خود اختصاص داده است.
حیدر کامیاب افزود : به رغم افزایش تکنولوژی و مکانیزاسیون، هنوز ۲۵ درصد شالیزارهای گیلان به دلایلی مثل باتلاقی بودن و در شیب قرار گرفتن زمین های کشاورزی قابلیت کشت مکانیزه را ندارد و به صورت سنتی و دستی نشاء می شود.
وی گفت : ۹۷ درصد مرحله ی وجین یا هرز علف هم به صورت سنتی و دستی انجام می شود که این شیوه بر فشار مضاعف زنان کارگز و شالیکار گیلانی می افزاید.
انتهای پیام/.