دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، سین دافی، نماینده سابق کنگره و مجری فاکسنیوز، را بهعنوان وزیر حملونقل دولت خود انتخاب کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، سین دافی نماینده سابق کنگره از ایالت ویسکانسین و مجری اخبار اقتصادی شبکه فاکس نیوز را به عنوان وزیر حمل و نقل دولت خود انتخاب کرد. به گزارش […]
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از تسنیم؛ این دومین وزیر معرفی شده از سوی ترامپ از بین مجریان شبکه فاکس نیوز است. ترامپ هفته گذشته پیت هگست یکی دیگر از مجریان فاکس نیوز را به عنوان وزیر دفاع انتخاب و معرفی کرد.
در صورت تایید صلاحیت آقای دافی، وی کلیه سیاستهای هوانوردی، خودروسازی، راه آهن و دیگر سیاستهای حمل و نقلی را در وزارت خانهای ارزیابی و نظارت میکند که حدود ۱۱۰ میلیارد دلار بودجه دارد.
دافی در پستی در شبکه اجتماعی نوشت: من بسیار خرسندم تا به شما در دوره طلایی حمل و نقل کمک کنم.
این در حالی است که دونالد ترامپ پیشتر وعده داده که قوانین آلایندگی خودروها در دولت بایدن را تغییر میدهد. او تاکید کرده که قصد دارد به محض ورود به کاخ سفید، روند لغو مقررات سختگیرانه انتشار گازهای گلخانهای دولت بایدن را که اوایل سال جاری نهایی شد، آغاز کند. براساس این قوانین، محدودیت انتشار گازهای گلخانهای به میزان ۵۰ درصد از سطح سال ۲۰۲۶ تا سال ۲۰۳۲ کاهش مییابد و خودروسازان باید خودروهای برقی بیشتری تولید کنند.
ترامپ درباره انتخاب سین دافی گفت: وی هنگام ساخت دوباره بزرگراه ها، تونل ها، پلها و فرودگاه ها، به رقابت، صلاحیت، برتری و زیبایی اولویت میدهد. او تضمین میدهد که بنادر و سدها بدون به خطر انداختن امنیت ملی، به اقتصاد ما خدمت خواهند کرد.
دافی مسئول نظارت بر شرکتهای ایلان ماسک از جمله شرکت تولید ماشینهای خودران تسلا نیز است. در حال حاضر وزارت حمل و نقل در حال تحقیق بر روی این شرکت خودروسازی است، در حالی که اداره هوانوردی فدرال، درصدد جریمه کردن شرکت اسپیس ایکس به دلیل نقض قوانین فضایی است.
علاوه بر این، وی مسئول ارزیابی و نظارت بر بودجه میلیاردها دلاری برای قطارهای پرسرعت و پروژههای راه آهن ملی آمریکاست.
وی در صورت تایید صلاحیت با چالشهای متعددی نیز روبرو خواهد بود. کمبود مستمر کنترل کننده ها، منجر به تاخیر در پرواز هواپیماها شده و وقوع مجموعهای از سوانح هوایی در برخی جتهای مسافربری، نگرانیهای بسیاری را برانگیخته است.
انتخاب سی دافی به عنوان وزیر حمل و نقل، نخستین انتخاب جنجال برانگیز ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نبوده است. وی هفته گذشته پیت هگست مجری فاکس نیوز را به عنوان وزیر دفاع معرفی کرد. ترامپ همچنین رابرت کندی جونیور یک ضد واکسن را به عنوان وزیر بهداشت انتخاب کرد. به علاوه، انتخاب مت گیتز با سابقه اتهامات اخلاقی، به عنوان دادستان کل، جنجال بسیاری را حتی در بین جمهوری خواهان برانگیخته است.
انتخاب تولسی گابارد از سوی ترامپ به عنوان مدیر اطلاعات ملی آمریکا، امواج ضربهای و شدیدی را در بخش امنیت ملی ایجاد کرده است.
علاوه بر این، با انتخاب گابارد، این نگرانی شکل گرفته که جامعه اطلاعاتی گسترده کشور به طور فزایندهای سیاسی خواهد شد.
براساس این گزارش، معرفی گابارد نماینده سابق دموکرات کنگره برای این سمت کلیدی و مهم، که فاقد تجربه اطلاعاتی کافی است و در برابر روسیه و سوریه نرم و منعطف است، در بین انتخاب برخی مقامات عالی رتبهای است که به نظر میرسد ترامپ برای انتخاب آنها وفاداری شخصی را به صلاحیت و شایستگی اولویت داده است.
برخی مقامات فعلی و سابق اطلاعاتی آمریکا و کارشناسان مستقل در این باره اظهار کردند از خطرات انتخاب این افراد این است که مشاوران ارشد میتوانند رئیس جمهور جدید را با نمای تحریف شدهای از تهدیدات جهانی و براساس آنچه که آنها معتقدند برای رئیس جمهور خوشایند است، تغذیه کرده و دوستان خارجی ممکن است تمایلی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم نداشته باشند.
یک منبع اطلاعاتی غربی اظهار کرد ممکن است با آغاز به کار دولت جدید ترامپ در ژانویه سال آینده، ما شاهد افت اولیه در به اشتراک گذاشتن اطلاعات باشیم که این امر به طور بالقوه میتواند بر اتحاد «پنج چشم» که از سازمانهای اطلاعاتی کشورهای آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزلند تشکیل شده، تاثیر بگذارد.
این منبع افزود: نگرانی دوستان و متحدان آمریکا این است که انتصابات ترامپ منجر به مسیری نادرست شود.
با وجود آنکه در حال حاضر برخی انتصابات ترامپ از جمله انتخاب مارکو روبیو به عنوان وزیر امور خارجه خبر ساز شده، انتخاب گابارد به عنوان مدیر اطلاعات ملی، حتی برخی جمهوری خواهان را نیز متعجب کرده است. او احتمالا در جلسه تایید صلاحیت خود در سنا، با پرسشهای دشواری روبرو خواهد بود.
تولسی گابارد در سال ۲۰۲۲ از حزب دموکرات خارج شد. وی یکی از منتقدان سیاستهای جو بایدن در حمایت از اوکراین بود. وی همچنین در مخالفت با دخالت نظامی آمریکا در جنگ داخلی سوریه در دوران باراک اوباما صحبت کرد و در سال ۲۰۱۷ با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار کرد.
یک مقام اطلاعاتی که خواست نامش فاش نشود، اظهار کرد انتخاب گابارد به این سمت، زنگ هشدار را در بین برخی مقامات اطلاعاتی به صدا درآورده که او چقدر میتواند دیدگاههای ژئوپولیتیکی خود را حفظ کند، زیرا که او منعکس کننده پیام «عظمت را بار دیگر به آمریکا باز میگردانیم» است.
گابارد روز چهارشنبه گذشته در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: البته مقاومتهایی در واشنگتن برای تغییر از این باتلاق وجود خواهد داشت. رای دهندگان دستوری باورنکردنی به ترامپ برای فاصله گرفتن از عوامل بایدن دادند، اما هیچ سیاست خاصی به او پیشنهاد نکردند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز ۵ نوامبر برگزار شد و دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان با کسب ۳۱۲ رای مجمع گزینندگان و بیش از ۷۰ میلیون آرای مردمی، به عنوان رئیس جمهور منتخب این کشور برگزیده شد. رئیس جمهور منتخب آمریکا بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات، روند انتصاب مقامات و وزرای دولت خود را آغاز کرده است.