مرز زمینی آستارا مرکز ثقل حمل و نقل و تبادل انواع کالا بین ایران و اوراسیا. ظرفیت مهمی که در بستر تعامل دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان می تواند منشا تحولات سازنده ایی برای منطقه باشد. در همین راستا تردد روزانه بیش از ۵۰۰ کشنده ی یخچالدار و ترانزیت از مرز زمینی آستارا قابل […]
مرز زمینی آستارا مرکز ثقل حمل و نقل و تبادل انواع کالا بین ایران و اوراسیا. ظرفیت مهمی که در بستر تعامل دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان می تواند منشا تحولات سازنده ایی برای منطقه باشد. در همین راستا تردد روزانه بیش از ۵۰۰ کشنده ی یخچالدار و ترانزیت از مرز زمینی آستارا قابل توجه است. فرصتی که چندی پیش بدلیل کندی ترخیص محموله ها، مشکلاتی ناشی از ازدحام صفهای طولانی کامیونهای ترانزیتی ایجاد کرده بود و این روزها شرایط بهتر است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از آستارا؛ شرایط روز شنبه هشتم دیماه نشان می دهد، ازدحام انواع کامیونهای ترانزیتی در خیابانهای آستارا به نحو چشمگیری کاهش یافته که علت آن افزایش ظرفیت ترخیص وسایط نقلیه ی بین المللی از گمرک و مرز و ساماندهی کامیونها در داخل پایانه ی بار بندر آستارا است.
مدیر پایانه ی مرزی آستارا در همین رابطه به دکتر کلهر ، خبرنگار ارشد خبرگزاری صداوسیما و مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم گفت:ساماندهی محل پایانه و ایجاد وحدت رویه در روند ترخیص کامیونها، شرایط را تا حدودی تسهیل کرده است.
سید مرتضی عظیمی همچنین از راه اندازی سامانه ی بوردر پارک ( border park) ویژه ی دریافت نوبت اینترنتی از سوی رانندگان خبر داد و تاکید کرد: از دهم دیماه ۱۴۰۳ به هیچ راننده ایی نوبت حضوری در پسکرانه ی مرزی آستارا داده نمی شود و تمامی نوبتها از طریق این سامانه ی مجازی قابل حصول است.
وی همچنین از بهسازی محوطه ی پسکرانه ی مرزی آستارا خبر داد و افزود: در حال حاضر این پسکرانه ظرفیت پذیرش حدود ۴۰۰ دستگاه کشنده را دارد و در ماههای آتی تا پذیرش ۷۰۰ دستگاه ارتقاء می یابد.
آقای عظیمی با تاکید بر اینکه تمامی تدابیر لازم برای تسریع در روند ترخیص کشنده های ترانزیت در این بندر مرزی اتخاذ شده افزود: اکنون ظرفیت ارسال ۵۰۰ دستگاه کامیون در روز وجود دارد اما گمرک آذربایجان باید ظرفیت پذیرش کامیونها را افزایش دهد.
اضافه می کنم روزجمعه هفتم دی ماه ۲۶۰ دستگاه کشنده از آستارا ترخیص شد و همین تعداد هم از مرز آذربایجان وارد کشور شد.
مدیر کل گمرک آستارا هم از افزایش ۳۹ درصدی ترانزیت کالا از بندر مرزی آستارا در ۹ ماه گذشته خبر داد و افزود: حجم ترانزیت خروجی از آستارا ۴۴۴ هزار تن و حجم ترانزیت ورودی به بندر آستارا نیز با ۱۹ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۸۱۳ هزار تن بوده است.
علی حسین ذوالقدری همچنین ارزش صادرات کالا از بندر مرزی آستارا را در ۹ ماه گذشته ۶۳۵ هزار تن و ارزی اقتصادی آن را ۳۹۴ میلیون دلار اعلام کرد. افزود: این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳ درصد رشد را نشان می دهد.
اضافه می کنم، برغم تدابیر اتخاذ شده از سوی متولیان ایرانی در آستارا، کندی پذیرش کامیون از سوی طرف آذری همچنان از چالشهای نقطه ی صفر مرزی ست که باید در بستر یک دیپلماسی فعال و ترغیب همسایه ی شمالی به تعامل بیشتر در گمرک آستارا مرتفع شود.
انتهای پیام/.