معاون توسعه ی بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز اعلام کرد: شالیکوبی های نوساز و اصلاح ساختار شده، ۳ تا ۷ درصد کمتر از دیگر شالیکوبی ها ضایعات می دهند که این رقم برای تقویت اقتصاد شالیکاران قابل توجه است. دکتر قاسم جوادزاده ی مقتدر در همین رابطه امروز به تحریریه ی […]
معاون توسعه ی بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز اعلام کرد: شالیکوبی های نوساز و اصلاح ساختار شده، ۳ تا ۷ درصد کمتر از دیگر شالیکوبی ها ضایعات می دهند که این رقم برای تقویت اقتصاد شالیکاران قابل توجه است.
دکتر قاسم جوادزاده ی مقتدر در همین رابطه امروز به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت گفت: در حال حاضر از مجموع هزار و ۴۵۰ شالیکوبی فعال در مناطق مختلف استان، ۳۵۰ شالیکوبی یا نوسازند و یا اصلاح ساختار شده اند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در گیلان به برنج سفید تبدیل می شود، افزود: بهره وری ناشی از عملکرد بهینه ی شالیکوبی های به روز شده ، پیشگیری از ایجاد حدود ۵۵ هزار تن ضایعات برنج است که اگر اختلاف قیمت هر کیلو نیم دانه نسبت به برنج سالم را ۲۵ هزار تومان در نظر بگیریم، سالانه حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان از طریق پیشگیری از ضایعات برنج به اقتصاد خانوار شالیکار تزریق شده است.
معاون توسعه ی بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در پایان با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند، افزود: میانگین صرفه جویی ناشی از کاهش ضایعات بنج از طریق ۳۵۰ کارخانه ی شالیکوبی نوساز و یا اصلاح ساختار شده ی استان برای هر شالیکار رقمی معادل ۴.۵ تا ۵ میلیون تومان است.
انتهای پیام/.