معاون ارتباطات و امور مشارکت ها کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: رشت به عنوان اولین شهر خلاق خوراک شناسی ایران ، ۲۰ آذر سال ۱۳۹۴ و کرمانشاه به عنوان دومین شهر خلاق خوراک شناسی ایران ، ۱۷ آبان سال ۱۴۰۰، در یونسکو ثبت شد . به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم ؛ خبرگزاری صداوسیمای […]
معاون ارتباطات و امور مشارکت ها کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: رشت به عنوان اولین شهر خلاق خوراک شناسی ایران ، ۲۰ آذر سال ۱۳۹۴ و کرمانشاه به عنوان دومین شهر خلاق خوراک شناسی ایران ، ۱۷ آبان سال ۱۴۰۰، در یونسکو ثبت شد .
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم ؛ خبرگزاری صداوسیمای مرکز گیلان در گزارشی آورده است که شورای اسلامی این شهر، هفته گذشته در پی اشتباه رسانه ای که در آن از شهر کرمانشاه به عنوان نخستین و تنها شهر خلاق خوراک ایران در یونسکو نام برده شد ، در نامه ای به پیمان جبلی رییس رسانه ملی ، اعتراض کرده بود.
مردم گیلان و شهر رشت هم از طریق تماس های تلفنی و فضای مجازی اعتراض خود را با جمله های ” از شنیدن این خبر شوکه شدیم” ،” عالم و آدم می دانند رشت شهر خلاق خوراک شناسی جهان است و با یک جستجوی ساده هم می توانند متوجه شوند”، از مسئولان استان ، شهر رشت و صدا وسیمای مرکز گیلان خواستند این موضوع را به جد پیگیری کنند.
معاون ارتباطات و امور مشارکت ها کمیسیون ملی یونسکو در ایران در پاسخ به این مساله ، گفت: یک اشتباه در اطلاع رسانی اتفاق افتاد و مسئولان رشت و کرمانشاه می دانند که به ترتیب اولین و دومین شهر خلاق خوراک ایران در یونسکو هستند.
امیر روشن بخش، افزود: در حال حاضر ۴۹ شهر جهان به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو ثبت هستند که ۲ شهر رشت ثبت در سال ۲۰۱۵ و کرمانشاه ثبت در سال ۲۰۲۱ ، سهمیه ایران هستند.
وی با بیان اینکه انتخاب شهرها در ۷ حوزه خوراک شناسی، صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانه ای، فیلم، طراحی، ادبیات و موسیقی براساس شاخص های یونسکو هر ۲ سال انجام می شود، افزود: ثبت یونسکو و فراهم شدن فضای بین المللی برای شهرهای خلاق عضو یک شبکه بزرگ و گسترده به توسعه ی کسب و کارهای بومی و محلی و توسعه ی ویژگی های خلاقانه هر شهر می تواند، کمک کند.
معاون ارتباطات و امور مشارکت های کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه تغییر شهرداران در رشت با عمر متوسط ۹ ماه یکی از آسیب های جدی برای توسعه شهر با استفاده از این برند یا نشان تجاری جهانی است ، گفت: شهرهای خلاق ثبت در یونسکو با داشتن برنامه هایی خلاقانه در حوزه خاص خود در سطح بین المللی و با استفاده از افراد کاربلد مسلط به زبان انگلیسی می توانند نهایت استفاده را از شرایط ویژه خود بکنند.
ولی جهانی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان هم در همین رابطه به پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت گفت: رشت بیستم آذرماه سال ۱۳۹۴ با بیش از ۲۳۰ نوع خوراک شامل پیش غذا، غذای اصلی و دسر به عنوان شهر خلاق حوزه خوراک شناسی در یونسکو انتخاب شد و هم اکنون بیش از ۳۰۰ نوع غذا، مختصی پخت در این شهرستان شناسایی شده است و بخشی از این غذاها هم در قالب کتابی منتشر شده است!
رییس شورای اسلامی شهر رشت هم در همین رابطه گفت: این یک برند شهری برای رشت و همچنان با قدرت در فهرست شبکه شهرهای خلاق خوراک یونسکو حضور دارد و با حفظ این برند، برنامه های خود را در حوزه مطالعات اقتصادی ، سرمایه گذاری و جذب گردشگر و دستیابی به چشم اندازهای مطلوب بین المللی تبیین و دنبال می کنیم.
محمد حسین واثق کارگرنیا ،با بیان اینکه باید از این فرصت برای توسعه پایدار شهر از لحاظ اقتصادی استفاده کرد، افزود: از سال ۱۳۹۴ دبیرستان خوراک را در رشت راه اندازی کردیم، با جذب سرمایه گذار درصدد بسته بندی و صادرات غذاهای حلال و سنتی رشت به کشورهای دیگر هستیم .
وی همچنین از امضای تفاهم نامه های متعدد در حوزه های مختلف، برای افزایش توان اقتصادی و ارتقای توان معیشتی مردم خبر داد و افزود: اینگونه تفاهم نامه ها از دیگر برنامه های رشت در حوزه خوراک شناسی ست.
رییس شورای اسلامی شهر رشت اضافه کرد: البته شهرداری به تنهایی نمی تواند در این زمینه موفق شود و برای معرفی هرچه بیشتر و ارتقاء جایگاه رشت در حوزه ی خوراک شناسی،نیازمند کمک همه ی نهادهای اجرایی ست.
هر ساله در سالروز ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی ، جشنواره ایی در این شهر برگزار می شود و قرار است، هفتمین جشنواره ی سالروز ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی، بیستم آذر امسال در پیاده راه فرهنگی رشت برگزار شود.
انتهای پیام/.