دو کشور کره جنوبی و شمالی، یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند. هر کدام از کشورهای کره شمالی و جنوبی، مدعی حاکمیت بر کل شبه جزیره کره هستند. رهبر کره شمالی،” ایجاد بهشت برای ملت” این کشور را ماموریت مقدس توصیف کرد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از عصرایران؛ “کیم جونگ اون” […]
خبرگزاری به نقل از کیم جونگ اون نوشت: ” حمایت از ایدوئولوژی و نظامی که نسل سابق از پیروزمندان با خون، از آن دفاع کردند در کنار ساخت بهشت برای ملت، ماموریت مقدس و وظیفه نسل ماست. با قدرت به پیش می رویم”.
با وجود اینکه خبرگزاری های غربی از وجود تنش و اختلاف میان کره شمالی و چین خبر دادند اما رهبر کره شمالی از بنای یادبودی بازدید کرد که نشانه دوستی دو کشور است. او به هنگام این بازدید روابط دو کشور را دوستانه و نزدیک توصیف کرد که با قدرت روبه پیشرفت است.
چین و روسیه مهمترین حامیان سیاسی اقتصادی کره شمالی هستند.
کره شمالی تنها با سه کشور چین، روسیه و کره جنوبی مرز زمینی دارد. کره شمالی و کره جنوبی در حالت نه جنگ نه صلح هستند و تنها آتش بس میان دو طرف برقرار است. دو کشور یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند. هر کدام از کشورهای کره شمالی و جنوبی، مدعی حاکمیت بر کل شبه جزیره کره هستند.
مقامات کره شمالی بارها تهدید کرده اند با حمله نظامی به همسایه جنوبی، این کشور را می گیرند و به حیات دولت کره جنوبی پایان می دهند. کره شمالی یکی از کشورهای دارنده بمب اتمی است.
کره شمالی یکی از فقیرترین و همزمان منزوی ترین و بسته ترین کشور جهان به شمار می آید. این در حالی است که کره جنوبی، یکی از ثروتمندترین و بازترین کشورهای دنیاست.
خبرگزاری کره شمالی ادامه داد مقامات این کشور از افرادی که در جنگ کره شرکت داشتند به علاوه مسوولان و کارگران در صنایع مهمات و اسلحه سازی در سراسر کشور خواستند در جشن های روز پیروزی شرکت کنند.
به نوشته خبرگزاری دولت کره شمالی، رهبر “کیم جونگ اون” به مناسبت روز پیروزی، هدایایی را به کهنه سربازان و افرادی که در جنگ کره مشارکت داشتند؛ ارسال و ابراز امیدواری کرد “کهنه سربازان ، قدرت کشور و محل تمرکز اساسی ذهن های ملت کره شمالی قرار بگیرند ملتی که تاریخ و سنت هایی دارد که شکست نمی خورند”.
در سال گذشته، کره شمالی به مناسبت ۷۰ مین سالگرد روز پیروزی، رژه نظامی را با حضور وزیر دفاع روسیه (سرگی شویگو) و عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست چین (لی هونگ چونگ) برگزار کرد.
در جنگ دو کره ، روسیه و چین از کره شمالی حمایت کردند. هم اکنون امریکا و ژاپن به لحاظ نظامی و امنیتی از کره جنوبی حمایت می کنند.
در سال ۱۹۵۰ ، جنگ کره با حمله نظامی کره شمالی به همسایه جنوبی آغاز شد و ۳ سال بعد (۱۹۵۳) با امضای آتش بس ( و نه معاهده صلح) به پایان رسید.
از سال ۱۹۹۶ تاکنون کره شمالی هر سال تاریخ امضای آتش بس را به عنوان روز پیروزی جشن می گیرد . کره شمالی با ادعای اینکه در “جنگ آزادسازی علیه متجاوزان به رهبری امریکا” پیروز شد؛ این روز را جشن می گیرد.
کره جنوبی اما این روز را نادیده می گیرد و جشن یا مراسمی در آن برگزار نمی کند.