راههای تقویت نقش داوری حرفه ایی در نظام قضایی و حقوقی امروز در همایشی در رشت بررسی شد. ترغیب و ترویج عموم مردم به استقبال از داوری حرفه ایی و حکمیت خارج از محاکم قضایی، از اهدافی بود که در این همایش پیگیری شد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ لزوم پررنگ […]
راههای تقویت نقش داوری حرفه ایی در نظام قضایی و حقوقی امروز در همایشی در رشت بررسی شد. ترغیب و ترویج عموم مردم به استقبال از داوری حرفه ایی و حکمیت خارج از محاکم قضایی، از اهدافی بود که در این همایش پیگیری شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ لزوم پررنگ شدن نقش داوری حرفه ایی و حکمیت در نظام قضایی و حقوقی کشور و به تبع آن استان گیلان. ظرفیتی مغفول مانده از قانون آیین دادرسی مدنی و فرصتی برای کاهش ورود پرونده های قضایی به محاکم. مقوله ی مهمی که بیش از یکصد سال در نظام قضایی ایران سابقه دارد اما تاکنون آنگونه باید و شاید از آن استفاده نشده است. اما اینبار ماجرا متفاوت است.
رییس کل دادگستری گیلان در این همایش بر لزوم فرهنگ سازی در جهت ترویج داوری حرفه ایی برای پرونده های قضایی استان تاکید کرد و افزود: این مهم در بستر بهره گیری از نخبگان حقوقی – قضایی و استفاده از نکته نظرات سازنده و راهگشای اهل فن در تمامی صنوف و تخصصها میسر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی درهمین راستا بر لزوم توجه جدی به مقوله ی مهم آموزش به دست اندرکاران این حوزه که عموما به عنوان داور حرفه ایی نقش آفرینی می کنند، تاکید کرد و افزود: وسعت روزافزون مباحث و پدیده های حقوقی و قضایی که در جامعه ی رو به توسعه ی امروز در روند قضاوتها نمایان می شود، اقتضا می کند تا در بستر آموزش و تبادل اندیشه و تجربه، به نقش آفرینی سازنده در این بخش پرداخته شود.
مسئول توسعه حل اختلاف دادگستری گیلان در همین رابطه از ساماندهی، گزینش و آغاز بکار بیش از یکصد داور حرفه ایی در سراسر گیلان خبر داد و افزود: این داوران پس از دریافت مجوز فعالیت خود که اینک در حال صدور است، از ابتدای سال آینده فعالیت خود را آغاز می کنند.
بکار گیری داوران حرفه ایی در روند رسیدگی به پرونده های قضایی هرچه که باشد و با هر ظرفیتی، نیازمند یک الزام و اقتضاء اساسی ست؛ جلب رضایت طرفین دعوی برای ارجاع پرونده به حوزه ی داوری حرفه ایی. موضوع مهمی که با فرهنگ سازی و اعتماد بخشی میسر می شود.
انتهای پیام/.