رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان از آغاز برداشت شکوفه های بهار نارنج در بیش از ۱۱ هزار هکتار از باغهای مرکبات استان خبر داد. صالح محمدی در همین رابطه به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت پیش بینی کرد امسال باغداران گیلانی ، حدود ۵۵۰ تن شکوفه بهار نارنج را به ارزش ۲۷۵ میلیارد ریال […]
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان از آغاز برداشت شکوفه های بهار نارنج در بیش از ۱۱ هزار هکتار از باغهای مرکبات استان خبر داد.
صالح محمدی در همین رابطه به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت پیش بینی کرد امسال باغداران گیلانی ، حدود ۵۵۰ تن شکوفه بهار نارنج را به ارزش ۲۷۵ میلیارد ریال برداشت کنند.
اضافه می کنم، بیشترین شکوفه های بهار نارنج در شهرستان های رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش تولید می شود.
نارنج درختی به ارتفاع چهار تا شش متر همیشه سبز، بدون کرک با ساقهای دارای پوست تقریبا صاف متمایل به خاکستری؛ برگهای پایا، متناوب با انتهای نوک دار و کنارههای دالبری به رنگ سبز تیره و براق است.گلبرگهای ضخیم بهار نارنج، زبانهای شکل به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آنها حفره های ترشحی اسانس را به روشنی میتوان دید، گل های نارنج در ایران به نام بهار نارنج مشهور بوده که قسمت مهم موارد استفاده از آن است. گل های بهار نارنج برای تهیه مربا، عرق، دم نوش و شربت مورد استفاده قرار می گیرد،
این گیاه بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمگرم به خوبی رشد میکند، در اسپانیا، جنوب آمریکا، کالیفرنیا، برزیل، ایتالیا و همچنین در نقاطی از ایران از جمله استانهای گیلان، مازندران، گلستان و فارس رویش دارد و امروزه به طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت میشود.
میوه این درخت دارای سطح پوست میوه ناصاف و برجستگیهای کوچک به رنگ زرد نارنجی و گوشت ترش و نسبتا تلخ است.
مصرف بهار نارنج علاوه بر درمان بیماری های عصبی ، نشاط آور و آرام بخش است.
انتهای پیام/.