وی در ادامه با بیان اینکه تا اواخر سال آینده سرمایهگذاری فیبر نوری در استان گیلان به ۳۰۰ میلیارد تومان می رسد ، اضافه کرد: هم اکنون حدود ۱۵۰ میلیارد از این سرمایهگذاری در شهر رشت انجام شده و میتوان گفت گیلان جزء استانهای پیشرو در این حوزه خواهد بود زیرا اکثر شهرهای استان تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته است.
فیضی در رابطه با یشگامی مرکز استان در روند پوشش فیبرنوری گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده در راستای سیاستهای دولت، بیشترین پوشش را در شهر رشت داشتیم زیرا فعالیت شرکت فنا تلکام زودتر از بقیه شهرها در شهر رشت آغاز شد، همچنین بعد از رشت میتوان به شهرهای آستانه اشرفیه و انزلی اشاره کرد.
وی پیش بینی کرد: تا آخر امسال بتوان کار را تا جایی پیش برد که بالای ۹۰ درصد کل شهرهای استان گیلان تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند ؛ البته این موضوع بستگی به موافقت و همکاری شهرداریها با امضای توافق نامه شرکت دارد.
فیضی با اشاره به پوشش سراسری فیبر نوری در سراسر کشور گفت: درحال حاضر بعد از گیلان، پوشش سراسری شهر همدان و در استان خوزستان در شهرهای اهواز و ماهشهر، استان اصفهان و جزیره کیش، پردیس تهران و دو شهرستان در استان البرز را برعهده داشتیم.
مدیرعامل فناپ تلکرام با اشاره به دغدغههای موجود در استان جهت انجام پروژهها عنوان کرد: بافت شهری و زیرسازی استان آمادگی لازم برای انجام فیبرنوری را نداشته و در بخش عمرانی بارها به مشکلات زیادی برخوردیم و از همه مهمتر کار عمرانی در استانی که اکثرا دارای آب و هوای بارانی است کمی سخت است و در این زمینه همیشه حق با مردم است.
وی با اشاره به آینده فیبرنوری در ایران اظهار کرد: کشور ما حداقل ۱۰ سال از کشورهای دیگر در این زمینه عقب است. تا سال ۱۴۰۰ چندان پیشرفتی در زمینه کابل فیبرنوری به سمت منازل در کشورمان نداشتیم. علت اصلی این اتفاق هم سیاستهایی بود که بر اساس ارتباطهای رادیویی پیش میرفت و در نتیجه باعث شد تا ایران در زمینه فیبرنوری رتبهی بالای ۷۰ را در بین کشورهای دنیا داشته باشد.
فیضی با اشاره به شرایط فیلترینگ حاکم و محدودیتهای سرویسها بیان کرد: به تصور مردم، فیبرنوری در شرایط فیلترینگ فعالیت محدودی دارد اما این تصور کاملا غلط است زیرا در فیبر نوری با توجه به پهنای باند بالایی که دارد همه ارتباطها به خوبی برقرار می شود.
وی در رابطه با هزینه سرویسها عنوان کرد: هزینه سرویسها نسبت به نوع سرویس فرق خواهد کرد ولی نسبت به پهنای باندی که در روشهای مختلف ما از مخابرات میگرفتیم ارزانتر تمام میشود.
اضافه می شود، هم اکنون ۱۰ شرکت در حوزه ارتباطات کشور مجوز فعالیت دارند که در سری اول فراتلکام، شاتل و آسیاتک پروانه را دریافت کردند و به تدریج شرکت پیشگامان، صبانت و های وب، رایتل، ایرانسل، مبین نت و درنهایت مخابرات ایران پروانه مجوز دریافت کردند که یکی از آن شرکت ها، فناپ تلکام بود که جزوء اولین شرکتهایی بوده که پروانه و مجوز را دریافت کرده است.