مجید نیکخوی، معاون طرح و توسعه ی شرکت آب منطقه ایی گیلان با تشریح روند احداث سد پلرود در ۷ کیلومتری بخش رحیم آباد رودسر گفت: این طرح مهم آبرسانی بطور یک مجموعه ی ترکیبی دیده شده و اتمام آن می تواند آب موردنیاز حدود ۳۳ هزار هکتار از اراضی شالیکاری و باغات چای منطقه […]
مجید نیکخوی، معاون طرح و توسعه ی شرکت آب منطقه ایی گیلان با تشریح روند احداث سد پلرود در ۷ کیلومتری بخش رحیم آباد رودسر گفت: این طرح مهم آبرسانی بطور یک مجموعه ی ترکیبی دیده شده و اتمام آن می تواند آب موردنیاز حدود ۳۳ هزار هکتار از اراضی شالیکاری و باغات چای منطقه را تامین کند و نیروگاه برق آبی پیش بینی شده در آن هم سالانه ۷۰ گیگا وات ساعت بر شبکه ی برق مناطق شرقی گیلان می افزاید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم؛ مجید نیکخوی میزان پیشرفت کار بدنه ی این سد را بیش از ۸۵ درصد اعلام کرد و گفت: کل طرح اعم از آزادسازی محوطه ی مخزن ، قرارداد راه جایگزین و اجرای عملیات مدیریت آب رودخانه ی پلرود همراه با بدنه ی سد، چیزی حدود ۵۸ درصد پیشرفت دارد و تاکنون برای این طرح، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون طرح و توسعه ی شرکت آب منطقه ایی گیلان در همین راستا اضافه کرد: برای اتمام طرح احداث سد مخزنی پلرود رودسر ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
در حال حاضر ۴ سد در مناطق دیلمان، شفارود رضوانشهر، دیورش رودبار و پلرود رحیم آباد رودسر در حال احداث است که بزرگترین آن سد پلرود است و در آن یک نیروگاه ۱۶ مگاواتی برق آبی طراحی شده است.
فاطمه ی سلحشور، نماینده ی مجری طرح سد پلرود رودسر نیز با بیان اینکه تمامی تلاش مجریان ، آبگیری مقدماتی این سد در پایان سال ۱۴۰۴ است افزود: اگر منابع مورد نیاز این طرح به موقع تزریق شود می توان پایان سال ۱۴۰۵ را زمان افتتاح رسمی این طرح اعلام نمود.
وی همچنین افزود: در سد پلرود رودسر دو نیروگاه ۸ مگاواتی برق آبی طراحی شده که در صورت فعالیت قادر خواهد بود سالانه ۷۰ گیگاوات ساعت برق تولید کند.
به گفته ی خانم سلحشور این سد ۱۳۲ میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره سازی دارد و حجم آب تنظیمی آن نیز ۲۰۵ میلون متر مکعب است.
نماینده ی مجری طرح سد پلرود رودسر با بهره برداری از این سد، ۴۰ میلیون متر مکعب آب شرب مناطق شرقی گیلان از لاهیجان تا رودسر تقویت خواهد شد.
اضافه می کنم، تلاش مجدانه برای اتمام هرچه سریعتر این سد مخزنی از مطالبات مردمی ست که همچنان چشم انتظار بهبود آب کشاورزی و تقویت آب شرب اند.
انتهای پیام/.