معاون برنامه ریزی و نوآوری ساتبا گفت: نرخهای جدید خرید تضمینی برق تجدیدپذیر خورشیدی ابلاغ شده از سوی دولت به طور متوسط بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از پاون؛ امیر دودابی نژاد در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر اظهار کرد: در چند ماه اخیر […]
توسعه ۲۵ درصدی ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در ۶ ماه
دودابی نژاد در ادامه از توسعه ۲۵ درصدی ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر طی ۶ ماه گذشته خبر داد و عنوان کرد: ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر از دهه ۷۰ تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۳ حدود ۱۲۰۰ مگاوات بوده و این در حالی است که با حمایت همه ارکان تصمیم گیر دولت چهاردهم در ۶ ماه گذشته ۴۰۰ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده که نسبت به قبل از آن ۲۵ درصد افزایش داشته است. گرچه این آمار نسبت به هدفگذاری برنامه هفتم توسعه عدد کمی است ،اما در مدت کوتاه و با تاکید دولت ۲۵ درصد افزایش در مدت ۶ ماه رخ داده که حرکت بزرگی محسوب می شود و نوید میدهد ظرف ماه های آینده به هدفگذاریهای تعیین شده بیش از پیش برسیم.
وی یادآور شد: کاهش هزینههای تولید انرژی تجدیدپدیر در یک دهه اخیر و طی دو سال گذشته، سبب شده سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر قابل رقابت شود.
دودابی نژاد تاکید کرد: حرکت خوبی در کشور برای توسعه تجدیدپذیرها آغاز شده و امیدواریم در زمان پیش بینی شده اهداف را محقق کنیم، چرا یکی از راه حلهای رفع ناترازی انرژی، توسعه تجدبدپذیرهاست.
افزایش ۲۰ هزار مگاواتی صدور پروانه جدید ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر
معاون برنامهریزی و نوآوری ساتبا همچنین از افزایش ۲۰ هزار مگاواتی صدور پروانه جدید ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر تنها در مدت ۶ ماه گذشته خبر داد.
دودابی نژاد خاطرنشان کرد: با توجه به هدف گذاریهای جدید در توسعه انرژی های تجدیدپذیر، مردم استقبال بسیار خوبی در سرمایه گذاری نیروگاههای تجدیدپذیر داشتهاند به گونهای که مجموع پروانه های صادر شده تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۳، ۱۴ هزار مگاوات بوده که هم اینک به ۳۴ هزار مگاوات رسیده و نشان دهنده افزایش ۲۰ هزار مگاواتی صدور پروانه، تنها در مدت ۶ ماه است و بنابراین باید به استقبال سرمایه گذاران پاسخ داد.
وی مهمترین گلوگاه پیش روی بخش خصوصی در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را موضوع تامین مالی دانست و عنوان کرد: در این راستا، توافقنامه بسیار خوبی در زمستان سال گذشته برای تامین مالی، تامین ارز و بازپرداخت اقساط توسط سه دستگاه بانک مرکزی، وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی مبادله شد که بسیاری از مسایل را حل کرده، اما هنوز موضوع تامین وثایق باقیمانده است.
وی ادامه داد: بر اساس قانون بانکداری کشور، بانک ها در مورد نوع وثایق مورد قبول تصمیم گیری می کنند؛ متاسفانه نظام بانکی ما برای طرح های تولیدی و صنعتی، وثایق خارج از طرح طلب می کنند.
دودابی نژاد اضافه کرد: بازگشت سرمایه برای سرمایه گذار و نظام بانکی مهم است؛ بخشی از این موضوع از طریق ابزارهای نوین پوشش ریسک قابل حل است تا سرمایه گذار را از بازگشت سرمایه در شرایط اجرای طرح مطمین سازد، برای اطمینان بخشی به این موضوع از طریق تابلوی برق سبز بورس انرژی مردم، برق تجدیدپذیر را مبادله و به فروش میرسانند.
وی از طرح جذاب صندوق توسعه ملی برای پوشش ریسک سرمایه گذاری و به منظور حل مشکل وثایق خبر داد و اظهار کرد: این طرح آماده تصویب شده است که می تواند بخش مهمی از مشکلات پیش روی سرمایه گذاران را حل کند؛ همچنین تامین مالی از طریق بازار سرمایه با تشکیل شرکت پروژه و جمع آوری سرمایه توام با پوشش ریسک از طریق نهادهای مالی می تواند بخشی از منابع را تامین کند تا سرمایه گذار بتواند آسان تر پروژه را عملیاتی کند.
وی اضافه کرد: نباید ورود سرمایه گذار را سخت بگیریم چون در فضای کسب و کار دشواری ایجاد میکند و اگر بیش از حد سهلانگاری شود، کار به بیراهه می رود و برای این منظور، قرار است اختیارات اهلیت سنجی و ارزیابی سرمایه گذاران را طی ماه جاری به استانها و استانداران محترم واگذار کنیم که در ماه جاری عملیاتی خواهد شد.