استاندار امروز به مناسبت بیست و سوم مارس، سوم فروردین در اداره ی کل هواشناسی گیلان حضور یافت و عمده ترین الزامات و اولویتهای هواشناسی استان را در بستر روند صدور پیش بینی ها، توصیه ها و هشدارهای هواشناسی بررسی کرد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ هادی حق شناس در این […]
استاندار امروز به مناسبت بیست و سوم مارس، سوم فروردین در اداره ی کل هواشناسی گیلان حضور یافت و عمده ترین الزامات و اولویتهای هواشناسی استان را در بستر روند صدور پیش بینی ها، توصیه ها و هشدارهای هواشناسی بررسی کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ هادی حق شناس در این نشست با گرامیداست بیست و سوم مارس / سوم فروردین، روزجهانی هواشناسی به تبیین رابطه ی پیش بینی های هواشناسی با فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی پرداخت و دقت هرچه بیشتر در پایش شرایط جوی را زمینه ساز رونق اقتصاد و افزایش تولید ناخالص ملی دانست.
هادی حق شناس همچنین بر لزوم حمایت از طرح های توسعه ایی و ارتقاء امکانات فنی و تخصصی هواشناسی استان تاکید کرد و افزود: این مهم می تواند آمادگی گیلان را در روند بروز تغییرات اقلیمی و حتی بروز سوانح غیرمترقبه ی طبیعی بالا ببرد و از بروز خسارات احتمالی پیشگیری نماید.
مدیرکل هواشناسی گیلان نیز در این نشست گزارشی از عمده ترین فعالیتهای هواشناسی در سال ۱۴۰۳ ارایه داد و گفت: اکنون حدود ۸۰ ایستگاه هواشناسی در مناطق مختلف استان فعال است و که بهره گیری از داده های آنان به تهیه و انتشار بیش از ۲ هزار پیش بینی جوی و دریایی در یکسال گذشته انجامیده است.
دکتر محمد دادرس همچنین از تلاشها برای اتمام دو ایستگاه باران سنجی خودکار در مناطق داماش رودبار و سیاهکل خبر داد و افزود:ایستگاههای اقلیم سنجی منطقه ی روشنده رضوانشهر و لیسار نیز اخیرا افتتاح شده و در سال جدید پژوهشکده ی هواشناسی دریایی انزلی هم به بهره برداری می رسد.
وی همچنین از صدور بیش از هزار توصیه ی هواشناسی کشاورزی و دریایی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت:دریکسال گذشته ۱۷۹ هشدار زرد، نارنجی و قرمز از سوی هواشناسی گیلان صادر شده که نشان می دهد بطور میانگین هر دو روز یک هشداراز شرایط اقلیمی گیلان داشته ایم.
اضافه می کنم ، گیلان در زمره ی ۵ استان حادثه خیز در حوزه ی حوادث غیرمترقبه ی طبیعی در کشور محسوب می شود و بهره گیری از پیش بینی های هواشناسی در ارتقاء سطح آمادگی و هوشیاری عموم، برای مهار هر گونه تهدید و بحرانی الزامی به نظر می رسد.
انتهای پیام/.