مدیرکل دامپزشکی گیلان تاکید کرد: تماس با لاشه دام ذبح شده خارج از کشتارگاه و گزش کنه مهمترین عامل ابتلا و انتقال بیماری تب کریمه کنگو است…! به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ سهراب عاقبتی با اشاره به خطر ذبح دام های خارج از کشتارگاه ها در انتقال بیماری تب کریمه کنگو […]
مدیرکل دامپزشکی گیلان تاکید کرد: تماس با لاشه دام ذبح شده خارج از کشتارگاه و گزش کنه مهمترین عامل ابتلا و انتقال بیماری تب کریمه کنگو است…!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ سهراب عاقبتی با اشاره به خطر ذبح دام های خارج از کشتارگاه ها در انتقال بیماری تب کریمه کنگو افزود: این بیماری در انسان از طریق گزش کنه نیز منتقل می شود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل انتقال تب کریمه کنگو رفتارهای پرخطر در مشاغل حوزه دام است گفت: افراد در این مشاغل باید به توصیه های بهداشتی حوزه دام عمل کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان، سم پاشی ماهانه دام ها و محل نگهداری شان را در فصول گرم سال توصیه کرد و گفت: این سم پاشی سبب از بین رفتن کنه می شود.
سهراب عاقبتی افزود: در مناطق ییلاقی به دلیل نبود بازرسی کارشناسان دامپزشکی در قبل، حین و بعد از کشتار خطر ابتلا به تب کریمه کنگو بالاست.
وی با بیان اینکه گوشت دام پس از ذبح باید ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود گفت: اگر گوشتی آلوده باشد با حرارتی که هنگام پخت و پز به آن وارد می شود این آلودگی از بین می رود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان به بی خطر بودن گوشت دام های ذبح شده در کشتارگاه های صنعتی اشاره کرد و افزود: تمام دام های ذبح شده در کشتارگاه های گیلان بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه، در بازار توزیع می شود.
دکتر سهراب عاقبتی گفت: این بیماری همه گیری ندارد اما افرادی که با بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو در ارتباط هستند افراد در خطر ابتلا محسوب می شوند.
اضافه می کنم که امروز دکتر اسماعیل نورصالحی ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در همین راستا از ابتلای قطعی ۵ نفر از شهروندان گیلانی به تب کریمه ی کنگو خبر داد و گفت: ۱۸ مورد مشکوک به این بیماری نیر در حال بررسی و گذراندن دوره ی آزمایش است.
انتهای پیام/.