نایب رییس اتحادیه ی میوه و تره بار رشت امروز گفت: گیلان از نبود یک بازار بزرگ میوه و تره بار در مرکز استان رنج می برد ؛ وعده های مسئولان تاکنون ثمربخش نبوده ؛ اداره ی کل امور مالیاتی در روند محاسبه ی مالیات حجره ها عادلانه رفتار نمی کند ؛ تنها یک تا […]
نایب رییس اتحادیه ی میوه و تره بار رشت امروز گفت: گیلان از نبود یک بازار بزرگ میوه و تره بار در مرکز استان رنج می برد ؛ وعده های مسئولان تاکنون ثمربخش نبوده ؛ اداره ی کل امور مالیاتی در روند محاسبه ی مالیات حجره ها عادلانه رفتار نمی کند ؛ تنها یک تا سه درصد فروش میوه ، حق العمل حجره دار است، اما مالیات از کل فروش دریافت می شود…؟!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم ؛ ایوب یاقوتی، رییس هیئت امنای میدان میوه و تره بار ولیعصر و نائب رئیس اتحادیه میوه تره بار رشت در مطلبی عمده ترین مشکلات فعالان اقتصادی حوزه ی میوه و تره بار رشت را تشریح کرده و نحوه ی محاسبه ی مالیات بر عوایدی آنان را نوعی بی عدالتی و احجاف به حجره داران دانسته است.
وی ابتدا بر لزوم جابجایی مکان فعلی عرضه ی میوه و تره بار شهرستان رشت تاکید کرده و با انتقاد از بدقولی مسئولان ارشد استان گفته: تلاشهای مجدانه ی ما برای تحقق این امر که از نیازهای اساسی مرکز استان است، تاکنون به جایی نرسیده است؟!
رییس هیئت امنای میدان میوه و تره بار ولیعصر افزوده: تمام جلساتی که ما به صورت غیر رسمی و پراکنده و بدون حضور یک وکیل کارکشته، با متولیان اداره کل امور مالیاتی گیلان ، نتوانسته حقوق حقه ی حجره داران و فعالان اقتصادی میادین میوه و تره بار شهرستان رشت را استیفا کند ؛ به همین علت تمامی این جلسات بینتیجه بوده است…!
نائب رئیس اتحادیه میوه تره بار رشت همچنین عدم انسجام بین اعضای هیئت امنای میادین آزادی و ولیعصر و همچنین اعضای محترم اتحادیه میوه و تره بار رشت را موجب سوء استفاده سازمان امور مالیاتی دانسته و این شکاف را مقدمه ضایع شدن حقوق مودیان خرده فروش و عمده فروش عنوان کرده است.
به گفته ایوب یاقوتی تفاهم صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ برای مصالحه نحوه ضریب مالیاتی، که قرار بود موجب نگاه ویژه سازمان امور مالیاتی به مودیان جامعه میوه و تره بار رشت شود به هیچ عنوان میسر نشد.
وی افزود: این بی مهری موجب عدم رضایت کلیه مودیان جامعه میوه و تره بار از سازمان امور مالیاتی شده است.
رییس هیات امنای میدان میوه و تره بار ولیعصر رشت اضافه کرد: طی جلسهای که با حضور او و سایر هیئت امنای این میدان و ریاست اتحادیه میوه و تره بار رشت و دو تن از اعضای هیئت امنای میدان آزادی با سازمان امور مالیاتی برگزار شد، با صراحت و شجاعت، سخنان مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری جدید مبنی بر اولویت امور اقتصادی بر دیگر امور یادآوری شد و در همین راستا گلایههای ما از سازمان امور مالیاتی مبنی بر عدم توجه به درخواستهای مکرر جامعه میوه تره بار بر نگرش ویژه به فعالان این حوزه بوضوح مطرح گردید.
با این حال گویا باز هم اداره کل امور مالیاتی گیلان تا اخرین لحظه سامانه ی خود را بسته و مودیان میوه و تره بار مجبور به پر کردن یک اظهارنامه اجباری با ضرایب مد نظر سازمان امور مالیاتی بدون در نظر گرفتن درخواستهای مودیان میادین تره بار بوده اند.
ایوب یاقوتی با اشاره به مشکلات میادین میوه و تره بار استان اعم از نداشتن سردخانه و گرمخانه که موجب فساد میوهها در فصول سرد و گرم میشود، افزود: این مشکلات خود موجب عدم فروش به قیمت بار کشاورز توسط بارفروش میشود تا جایی که بارفروش نه تنها کمیسیون یک درصد خود را نمیگیرد، بلکه از سرمایه خود نیز به کشاورز پرداخت میکند و در ازای فروش برخی از بارهایی که کمیسیون برنمی دارند، به دولت مالیات پرداخت می کنند.
وی افزود از دیگر مشکلات، ترافیک شدید دو میدان ولیعصر و آزادی است که موجب فساد بار و تبدیل بار کشاورز به ضایعات میشود که ضمن تحمیل خسارت مالی به کشاورزان سبب مشکلات زیست محیطی نیز میشود.
نایب رییس اتحادیه ی میوه و ترهبار شهرستان رشت همچنین نبود فضای داخلی لازم در میادین میوه و تره بار رشت برای ورود تریلی را از دیگر مشکلات عمده ی میادین تره بار مرکز استان دانست.
لازم به ذکر است که در میادین شهرهای بزرگ مانند تهران اصفهان شیراز و تبریز، ارومیه و… تعداد ۱۰ تا ۴۰ تریلی در مقابل هر حجره در میدان امکان پارک دارد در صورتیکه در میادین میوه و تره بار رشت حتی امکان پارک یک تریلی هم وجود ندارد و میادین میوه و تره بار رشت در بین ۳۱ استان کشور، محرومترین و با ابتدایی ترین امکانات محسوب می شود و از دایره استاندارد خارج است.
ایوب یاقوتی در همین راستا می گوید: سوال اینجاست که وقتی فعالیت میادین میوه و تره بار رشت به روز نیست و به صورت سنتی به ارایه ی خدمات می پردازد، چرا سازمان امور مالیاتی، مالیاتهای خود را به روز دریافت کرده و توجهی به معضلات و مشکلات جامعه و تره بار و مودیان این حوزه ندارد…؟!
او با انتقاد از مسئولین حال حاضر استانی اعم از استاندار فعلی، رئیس اتاق اصناف رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت و…. به علت عدم توجه به جامعه میوه تره بار استان خواستار پایان این چرخه معیوب شده است.
رییس هیات امنای میدان میوه و تره بار ولیعصر رشت با اشاره به تصویب موضوع ساخت میدان بار جدید رشت در دوره استاندار پیشین جناب آقای دکترارسلان زارع، به عدم توجه لازم برای ورود به فاز اجرایی این طرح توسط استاندار فعلی جناب آقای عباسی انتقاد کرد و یادآور شد پس از سخنرانی خود در فروردین ماه سال جاری و بیان مشکلات جامعه میوه و تره بار استان در شورای گفتگو، قرار شد جناب آقای دکتر عباسی، استاندار فعلی، بازدیدی را برای تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری از میدان بار ولیعصر رشت انجام دهند که با وجود هماهنگیهای لازم و دعوت از میهمانان استانی و کشوری، متاسفانه جناب آقای استاندار برای بازدید از میادین میوه و تره بار و شنیدن سخنان فعالان این حوزه، تشریف فرما نشدند.
حتی در خصوص این موضوع جناب آقای حسنعلی امیری،معاونت اول رئیس جمهور در دولت جناب آقای دکتر روحانی، دستور ساخت میدان میوه و تره بار جدی برای استان گیلان را از تهران صادر نمودند و پس از آن نیز شهید راه خدمت ، ریاست جمهور فقید دکتر رئیسی طی بازدید خود از استان گیلان دستور پیگیری چالش ها و ساخت میدان میوه و تره بار جدید را دادند که متاسفانه مورد توجه مسئولین استان قرار نگرفت و حتی معاون اقتصادی استاندار، جناب آقای دکتر اسحاقی پس از بازدید از میدان بار ولیعصر رشت، در فروردین ماه ۱۴۰۲ وعده ی کلنگ زنی و آغاز ساخت میدان بار جدید را تا پایان سال ۱۴۰۲ از طریق صدا و سیمای گیلان داده بودند که باز هم این وعده محقق نشد…!
ایشان همچنین تنها راه برون رفت و حل این مشکل را انسجام بین همه اعضای هیئت امنای میادین ولیعصر و آزادی و اعضای اتحادیه میوه و تربار رشت دانستند.
جناب آقای ایوب یاقوتی، رئیس میدان بار ولیعصر رشت و نایب رئیس اتحادیه میوه و تره بار رشت در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که مسئولین استان گیلان را به نگاه ویژه به امور اقتصادی استان توصیه فرموده بودند یادآور شد که ایشان، گیلان را قلب کریدور ایران به اروپا دانسته اند. از این روی داشتن میدان باری در شأن نام گیلان و ایران همراه با دفاتر صادرات و واردات و سردخانه و گرمخانه یکی از ملزومات در جهت توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در استان به حساب می آید.
پر واضح است که میدان باری که توسط اداره استاندارد تایید نشده پاسخگوی نیازهای استان نخواهد بود.
یاقوتی در پایان با قدردانی و تشکر از کلیه همکاران، دفاع از حقوق آنها را وظیفه خود دانسته و از اینکه تا به امروز با تمام تلاشها و پیگیریهای ایشان، هنوز منتج به نتیجه ملموس نشده است، عذرخواهی کرده و می گوید: دست بارفروشان و کلیه همکاران عزیز را میبوسم و انشاالله در آتیه نه چندان دور با تلاشهای چندین برابری و پیگیریهای مداوم ، اتفاقات خوبی برای کلیه فعالان این حوزه رقم خواهد زد تا این قشر زحمتکش که از ساعات ابتدایی صبح تا پاسی از شب در راه خدمت به مردم ایثار میکنند، از بابت مشکلات ساختاری، رنج کمتری را تحمل کنند.
وی در پایان از نمایندگان محترم مجلس جناب آقای دکتر احمدی سنگری، جناب آقای مهندس کوچکی نژاد و جناب آقای دکتر فلاح، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان ،اتاق اصناف و اتاق بازرگانی استان طلب یاری نموده تا هرچه سریعتر میدان باری متناسب با شان و شخصیت و برای خدمت به مردمان عزیز گیلان راه اندازی شود و همچنین از حاج مصطفی دارایی نژاد این بزرگمرد جامعه میوه و تره بار که همواره حامی و یاور این جامعه در خطه ی سرسبز گیلان عزیز بوده و با نظرات کارشناسانه و کارساز خود و با حضور خود در استان و شرکت در جلسات مربوط به چالش های این جامعه، بارها موجبات پیشرفت این صنف را فراهم نموده اند، نهایت تقدیر و تشکر را داشته است.
اما یکسری از عواملی که موحب پایمال شدن حقوق جامعه میوه و تره بار در خصوص موضوع مالیات شده، بدین شرح اعلام می شود:
۱- سازمان کلیه وجوه واریزی به حساب حق العملکار را فروش وی متظور می کند ، در صورتیکه در بهترین شرایط سود ۱٪ تا ۳٪ از وجوه واریزی مربوط به درآمد وی بوده و مابقی مربوط به صاحب بار است.
۲- ضریب ۴۰٪ حق العلکاری و ۳/۳٪ عمده فروشی میوه و تره بار و ۱۴٪ فروش خرده فروشی جهت مطالبه مالیات به هیچ وجه با درآمد حق العملکار یا عمده فروش و خرده فروش میوه و تره بار مطابقت ندارد و نیاز به پیگیری دارد که با پیگیری حدودا دو ساله هنوز محقق نشده است.
۳- اظهارنامه اشخاص حقیقی برای سال ۱۴۰۲، تا ۱۴۰۳/۵/۱۵تمدید شده است لیکن سازمان امور مالیاتی اصرار به ارسال اظهارنامه تا آخرین روزهای مهلت اظهارنامه داشته است درصورتیکه اظهارنامه پیش فرض در دو تا سه روز پایانی بارگذاری شده است
۴-برای میادین بار و حق العملکاران اظهارنامه پیش فرض با ضریب ۱٪ سود در روزهای پایانی مهلت تمدید شده بارگذاری شده است که ضریب فوق در بیشتر موارد ۴۰٪ و با ضرایب غیرمرتبط دیگر بارگذاری شده است که موجب مطالبه مالیات بسیار زیاد و غیرواقعی شده بود که به ناچار بسیاری مجبور به ارسال اظهارنامه عادی ننمودند در حالیکه سازمان اصرار به ارسال اظهارنامه پیش فرض دارد که در غیر اینصورت بعدا مالیات بیشتری را مطالبه خواهد نمود
۵- عدم بارگذاری اظهارنامه در زمان مناسب باعث شده تعداد زیادی از اصناف امکان بارگذاری اظهارنامه را از دست بدهند.
۶-اطلاع رسانی سازمان برای تمدید و ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی بسیار ضعیف و عملا وجود نداشته است.
۷- بنظر می رسد سازمان در نظر دارد از عدم اطلاع اصناف علی الخصوص جامعه میوه و تره بار این قشر زحمتکش، برای مطالبه مالیات بیشتر استفاده نماید
۸-سازمان مالیاتی نتوانست ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم مصوبه سال ۹۵ اجرایی کند وبرابر تبصره همان ماده میبایستی تا سه سال اجرایی شود یعنی تا سال ۹۸ چون نتوانست سلیقه ای روشی ابداع کرد تحت عنوان اینتاکد که مشخص نیست بر چه پایه ای ضریب ها را اعمال میکند در هر صنفی از یکی کمتر از یکی زیادتر مالیات میگیرد در کل اینتا کد غیر قانونی است… .