همایش ملی فرصتها و تهدیدهای نوپدید دریایی صبح امروز در مجتمع آموزشی – رفاهی زیباکنار رشت آغاز بکار کرد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم ؛ فرمانده ی نیروی دریایی سپاه که مسئولیت برگزاری این همایش دو روزه را برعهده داشت، هدف از برپایی همایش ملی فرصتها و تهدیدات نوپدید دریایی را تمرکز بر […]
همایش ملی فرصتها و تهدیدهای نوپدید دریایی صبح امروز در مجتمع آموزشی – رفاهی زیباکنار رشت آغاز بکار کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم ؛ فرمانده ی نیروی دریایی سپاه که مسئولیت برگزاری این همایش دو روزه را برعهده داشت، هدف از برپایی همایش ملی فرصتها و تهدیدات نوپدید دریایی را تمرکز بر ترکیبی از توانمندیهای کشور در حوزه های اقتصادی، امنیتی، سیاسی و نظامی عنوان کرد و افزود: شناسایی و مهار تهدیدات نوپدید دریایی از عوامل عمده و اثرگذاری ست که می تواند تهدیدات بالقوه در حوزه های یادشده را در بستر بهره گیری از راهکارهای علمی و فن آوری های نوین به فرصت تبدیل کرده و به افزایش روزافزون اقتدار ملی بیانجامد.
سردار علیرضا تنگسیری هم چنین با بیان اینکه این همایش در ۶ محور بررسی فرصتها و تهدیدات نوپدید در حوزه ی نظامی دریا، ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک دریایی، بهداشت، سلامت و محیط زیست دریا، اقتصاد دریا پایه، اطلاعات و امنیت دریایی و فن آوری های نوپدید دریایی در حال برگزاری ست ، اضافه کرد: این ۶ محور، ۳۶ موضوع را در بر می گیرد و ۲۹۷ مقاله و سخنرانی به مدت دو روز ذیل محورهای یادشده ارایه می شود.
وی همچنین با بیان اینکه اختتامیه ی همایش ملی فرصتها و تهدیدات نوپدید دریایی فردا با حضور سردار سرلشکر سلامی فرمانده ی کل سپاه در دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خامنه ایی زیباکنار برگزار می شود، افزود: این همایش فردا با معرفی ۲۸ مقاله ی برتر به کار خود پایان خواهد داد.
مشاور ارشد نظامی فرمانده ی کل قوا نیز در این همایش در سخنانی به تبیین نقش شرایط ژئوپلتیکی ، ژئواکوئومیکی و ژئو استراتژیکی ایران در پیوند با قلمروهای قاره ایی و بین المللی پرداخت و نحوه ی اقتدار قدرت ملی کشور را در بستر بهره گیری از ظرفیت دریایی در ابعاد مختلف تشریح نمود.
سردار سرلشکر یحیی رحیم صفوی تصریح کرد: مجموع تحلیلها، بررسی ها و پایش های علمی و راهبردی نشان می دهد که دریا یکی از عرصه های نبرد متاثر از فن آوری های نوپدید به شمار می آید و در صورت بهره گیری بهینه از فرصتها، می تواند به عنوان یک متغیر عمده ، امتیازات متعدد و متنوعی را پیش روی توسعه ی کشور قرار دهد.
وی در ادامه به تشریح موقعیت ژئوپلیتیک و استراتژیک ایران بر محور دو حوزه ی آبی خزر و دریای عمان پرداخت و با فرصت دانستن کریدورهای متعدد شمالی جنوبی و شرقی و غربی مرتبط با ایران افزود: نقش آفرینی بهینه ایران در سازمانهای منطقه ایی و بین المللی مانند شانگهای و بریکس مستلزم بهره گیری از ظرفیتهای حوزه ی دریا، پس کرانه و سواحل ارزنده ایی ست که می تواند نقش موثری در رونق اقتصاد و ارتقاء جایگاه ژئوپلتیک ایران داشته باشد.
مشاور ارشد نظامی فرمانده ی کل قوا در بخش دیگری از سخنان خویش بر لزوم تهیه و تدوین سندی ۲۰ ساله تحت عنوان ترسیم افق ۱۴۲۴ توسعه ی ایران برپایه ی بهره گیری از ظرفیتهای دریایی و کرانه های مرتبط با آن تاکید کرد و افزود: انتظار می رود مجلس و دولت با همگرایی، این الزام اساسی را در برنامه ی هفتم توسعه ی کشور لحاظ نموده و گامهای عملی را برای تبلور عینی راهکارهای علمی و تخصصی اتخاذ شده در حوزه ی دریا بردارند.
سرلشکر رحیم صفوی در پایان سخنان خویش با اشاره به وجود ۱۹ جزیره در جنوب و جزیره ی آشوراده در شمال ایران، این جزایر را ظرفیتی بالقوه و اساسی در پیوند با توانمندی های حوزه ی اقتصاد دریامحور برشمرد و با توجه به نیاز و توجه قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان از قبیل چین، هند و روسیه به کریدورها و مسیرهای ترانزیتی منطقه، زمینه ی نقش آفریی هرچه بیشتر ایران برای ارتقاء جایگاه منطقه ایی خود را ضروری دانست.
بنابر گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم؛ بررسی نقش فن آوری های نوین در مقابله باتهدیدات محیط زیستی، بهداشت و سلامت دریا، نحوه ی ارتقاء اطلاعات و امنیت دریایی و همچنین لزوم بهره گیری از فن آوری های نوپدید برای ارتقاء توان دفاعی نیروهای دریایی ایران از دیگر مباحثی بود که در این همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
علی اکبر صفایی ، رییس سازمان بنادر و دریانوردی کشور نیز در این مراسم به تبیین الزامات توسعه ی دریامحور در بستر بهره گیری از ظرفیتهای جزایر ۱۹ گانه ی جنوب کشور پرداخت و تجهیز به فن آوری ها و راهکارهای علمی و پژوهش محور را در نیل به تحقق این اهداف استراتژیک ضروری دانست.
در پایان این مراسم از پوستر و اصل دو کتاب روایت قرن به قلم علی گلی نام و رضا قیومی پور و جستارهایی از مسایل حقوقی و نظامی خلیج فارس و دریای عمان نوشته ی وحید دهنوی و نوید زمانه قدیم رونمایی شد.
کتاب روایت قرن، عملکرد قوای نظامی ایران را در قرن ۱۴ شمسی تحلیل کرده و کتاب دیگر مسایل حقوقی و نظامی خلیج فارس و دریای عمان را مورد واکاوی قرار داده است.
انتهای پیام/.