رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز اعلام کرد: برداشت راتون از ۵۸ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان آغاز شده است. صالح محمدی در همین رابطه به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت پیش بینی کرد ۴۹ هزار و ۳۰۰ تن راتون به ارزش بیش از ۲ هزار و ۲۱۸ میلیارد و ۵۰۰ […]
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز اعلام کرد: برداشت راتون از ۵۸ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان آغاز شده است.
صالح محمدی در همین رابطه به تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت پیش بینی کرد ۴۹ هزار و ۳۰۰ تن راتون به ارزش بیش از ۲ هزار و ۲۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از شالیزارهای گیلان برداشت شود.
وی با اشاره به مزایای پرورش راتون گفت : بالا بودن کیفیت محصول، کوتاه بودن دوره رشد، ارگانیک بودن محصول، نیاز نداشتن به آبیاری و پایین بودن هزینه تولید از مزایای پرورش راتون است.
راتون برنجی است که پس از برداشت خوشه های شالی دوباره رشد می کند و بارور می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در همه ی شهرستانهای گیلان کشت دوم انجام می شود خاطر نشان کرد: سایر محصولات کشاورزی شامل پاچ باقلا، باقلا برکت، سبزیجات برگی و غده ای و شبدر به عنوان کشت دوم در شالیزارهای استان پرورش داده می شود.
وی گفت : در نیمه دوم سال، بسیاری از کشاورزان گیلانی تقریبا بیکارند که با کشت دوم در شالیزارها از بیکاری در می آیند و درآمد خوبی هم نصیبشان می شود؛ درآمدی که می تواند هزینه های آماده کردن شالیزارها و کشت و کار برنج را در بهار و تابستان تامین کند.
صالح محمدی افزود : تقریبا تمامی ارقام کیفی و محلی برنج رایج در استان گیلان از استعداد راتون زایی خوبی برخوردارند و کنترل دام های اهلی به ویژه گاو ، گاومیش و گوسفند در زمان پرورش راتون ضروری است.
وی گفت : شالیکاران گیلانی افزون بر درآمدی که از کشت برنج در هر هکتار به دست می آورند در کشت دوم براساس نوع و ارزش محصول کشت شده به طور متوسط در هر هکتار بین هشت تا ۲۰ میلیون تومان درآمد عایدشان می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت : از آنجا که در نیمه دوم سال بارندگی ها در گیلان افزایش می یابد و غالبا شالیزارها دچار آبگرفتگی می شوند با کشت دوم که لازمه آن ایجاد زهکش است، آب ها به بیرون شالیزار هدایت و ضمن جلوگیری از فرسایش خاک از جاری شدن سیل هم پیشگیری می شود.
انتهای پیام/.