بررسی خط و مشی و چارچوب کلان برنامه ی هفتم توسعه در بستر نحوه ی مشارکت گیلان در روند تدوین این برنامه، امروز در دستور کار شورای برنامه ریزی استانداری قرار گرفت. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ استاندار در این نشست با تبیین عمده ترین اولویتها و ظرفیتهای اقتصادی و استراتژیک […]
بررسی خط و مشی و چارچوب کلان برنامه ی هفتم توسعه در بستر نحوه ی مشارکت گیلان در روند تدوین این برنامه، امروز در دستور کار شورای برنامه ریزی استانداری قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم از رشت؛ استاندار در این نشست با تبیین عمده ترین اولویتها و ظرفیتهای اقتصادی و استراتژیک گیلان در امر ارتقاء مناسبات اقتصادی و تبادلات تجاری با حوزه ی خزر و اوراسیا گفت: هدف گذاری ۴۰ میلیارد دلاری مناسبات اقتصادی ایران و روسیه یکی از فرصتهاست که در بستر امضاء تفاهم نامه ی روسای جمهور دو کشور می تواند جایگاه گیلان را در عرصه ی مناسبات خارجی در حوزه ی خزر و بویژه با روسیه ارتقاء دهد.
دکتر اسدالله عباسی همچنین بر لزوم شناسایی و تقویت زیرساختهای اقتصادی و ترانزیتی استان برای نقش آفرینی هرچه بیشتر در امر مناسبات تجاری با روسیه و اوراسیا تاکید کرد و افزود: تکمیل خط آهن رشت – کاسپین، تامین کشتی های رو – رو و تلاش مجدانه برای اجرای هرچه سریعتر خط آهن رشت – آستارا از جمله الزاماتی ست که اقتصاد دریا محور و ریلی را در بستر بهره گیری بهینه از ظرفیتهای بندری استان محقق می نماید.
وی همچنین با اشاره به ویژگی ها و موقعیت فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت اضافه کرد: ظرفیتهای موجود در این فرودگاه ایجاب می کند تا نقش گیلان در ارتقاء مبادلات تجاری با حوزه ی خزر بویژه روسیه از طریق حمل و نقل هوایی ارتقاء یابد.
سید کاظم دلخوش، رییس مجمع نمایندگان گیلان نیز در این نشست با اشاره به محدودیتها و الزاماتی که در حوزه ی حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی استان وجود دارد ، بر لزوم تقویت این حوزه ها در راستای تحقق اهداف ملی در امر توسعه ی صادرات تاکید کرد و گفت: لحاظ متوازن و همزمان ظرفیتهای کشاورزی و صنعتی استان به همراه توجه به حوزه ی گردشگری از اولویتهایی ست که باید در برنامه ی ۵ ساله ی هفتم لحاظ شود.
در ادامه ی این نشست آقایان سید علی آقازاده، از نمایندگان شهرستانهای رشت و خمام، حسن محمدیاری، نماینده ی مردم تالش، ماسال و رضوانشهر و رسول فرخی نماینده ی شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی هر یک در سخنانی بر لزوم مرور نقاط قوت و ضعف برنامه های پنجساله ی پیشین توسعه، تمرکز بر محورهای اجرایی برنامه های تدوینی و همچنین اتخاذ تدابیر لازم جهت رفع موانع راه اندازی منطقه ی ویژه ی اقتصادی لاهیجان تاکید کردند.
شراره کاووسی ، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز در گزارشی به تشریح اولویتها و الزامات برنامه ی هفتم توسعه و نحوه ی لحاظ اولویتهای زیرساختی، اقتصادی و ترانزیتی استان در این برنامه پرداخت و افزود: تقویت ظرفیتهای تولیدی و ارتقاء جایگاه صادراتی گیلان در گرو برنامه ریزی حساب شده در امر معرفی اولویتهاست که در بستر یک اجماع همگانی می تواند به اهداف پیش بینی شده در اقتصاد ملی منتهی شود.
انتهای پیام/.