به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از گاردین؛ محققان میگویند با استفاده از یک نشانگان که در ادرار نمایان میشود می توانند اولین نشانه های احتمالی سرطان ریه را تشخیص دهند. بسیاری از موارد سرطان ریه در مراحل بالاتر تشخیص داده می شوند، به این معنی که درمان بیماری سختتر میشود. اما محققان امیدوارند که تشخیص زودهنگام به این معنا باشد که بیماران زودتر درمان شده و شانس بیشتری برای غلبه بر بیماری به آنها داده شود.
این نشانگان به دنبال پروتئین های به اصطلاح سلولی «زامبی» است که می توانند نشان دهند بیمار در مراحل اولیه سرطان ریه قرار دارد. این آزمایش با موفقیت بر روی موش ها انجام شده و دانشمندان امیدوارند آزمایش را به زودی در انسان نیز شروع کنند.
محققان دانشگاه کمبریج و موسسه «ارلی کنسر» میگویند یک حسگر تزریقی ایجاد کردهاند که با آزاد کردن یک ترکیب در ادرار، قادر به شناسایی اولیه سرطان ریه است. این حسگر تزریقی با پروتئینهای سلول زامبی تعامل کرده و یک ترکیب قابل تشخیص را در ادرار آزاد میکند که حضور آنها را نشان میدهد.
گفتنی است سرطان ریه عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است و سالانه حدود ۱.۸ میلیون نفر را به کام مرگ میکشاند. نرخ بقا در افراد مبتلا به اشکال پیشرفته بیماری، که در آن تومورها گسترش یافته اند، به شدت ضعیف است.