قصه ی پر غصه ی خرید برنج توافقی تعاون روستایی گیلان در سال زراعی گذشته گویا تمامی ندارد. فرایند خرید توافقی برنج همراه با نحوه ی خرید و شیوه ی بهره گیری از تسهیلات بانکی برای خرید این محصول استراتژیک دچار ابهاماتی بود که تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در روز بیست و […]
قصه ی پر غصه ی خرید برنج توافقی تعاون روستایی گیلان در سال زراعی گذشته گویا تمامی ندارد. فرایند خرید توافقی برنج همراه با نحوه ی خرید و شیوه ی بهره گیری از تسهیلات بانکی برای خرید این محصول استراتژیک دچار ابهاماتی بود که تحریریه ی پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در روز بیست و سوم آذرماه ۱۴۰۳ با عنوان پیگیری تخلف ۸۵ میلیارد ریالی حوزه ی خرید توافقی برنج به کجا انجامید…؟ آیا صورتجلسه ی ششم آذر ماه امسال تعاون روستایی گیلان مبنی بر اعمال ماده ی ۱۴۶ شرکتهای تعاونی برای مدیران رشت اجرا شد…؟! انتشار داد. گرچه پس از اطلاع رسانی این موضوع، تغییر مدیر وقت تعاون روستایی گیلان اتفاق افتاد؛ اما گویا پس از این تغییر، برخی از مدیران زیرمجموعه ی تعاون روستایی درصددند با مصاحبه های متناقض ، مطالب منتشره در پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم را غیر واقعی جلوه دهند. درحالیکه بررسیها و مستندات ارسالی به تحریریه ی پیک قلم همراه با بررسی های میدانی این رسانه جملگی گویای حقیقت موضوع ست و تاکنون تعاون روستایی گیلان نتوانسته بطور شفاف افکار عمومی را از ابهامات مرتبط با خرید توافقی برنج برهاند.
در همین راستا و با توجه به مصاحبه ایی که مدیر عامل محترم اتحادیه تعاون روستایی رشت با یکی از رسانه های همکار داشته و در آن رسالت آگاهی بخش همراه با روشنگری پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم را با ابهام مواجه کرده، تحریریه ی پیک قلم لازم دانست مواردی را بطور اساسی در این خصوص مطرح نموده و خواستار پیگیری سرپرست محترم تعاون روستایی گیلان به عنوان مرجع ذیصلاح باشد.
جناب آقای حسن علیپور؛ضمن ابراز خرسندی از حُسن انتخاب شما مدیر ارزشی و انقلابی به عنوان سرپرست سازمان تعاون روستایی استان گیلان در دولت وفاق ملی که نشان از توانمندی حضرتعالی و دیدگاه مبسوط دولت در استفاده از ظرفیت تمامی طیف های سیاسی دارد، پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در راستای کمک به بهره وری هرچه بیشتر سازمان و جلوگیری از چالش های پیش رو، نظرتان را نسبت به موارد ذیل جلب می نماید.
مدتی پیش و در زمان مدیریت دکتر حسن پور این پایگاه خبری بر اساس عمل به رسالت ذاتی خود با استناد به مدارک معتبر کسب شده از منابع آگاه، اقدام به انتشار خبری در خصوص برباد رفتن ۸۳ میلیارد ریال پول بیت المال توسط مدیران اتحادیه تعاونی های روستایی رشت و متعاقب آن باز شدن پای پلیس امنیت اقتصادی به این جریان نموده و با اشاره به مفاد صورت جلسه مصوب ۶ آبان ماه از مدیریت استان درخواست نمود تا پاسخ دهد که چرا با متخلفین برخورد نمی کند؟
مدتی بعد، یکی از پایگاه های خبری استانی با انتشار متن مصاحبه مدیر عامل اتحادیه رشت روایت دومی را ارائه داد که با اطلاعات منتشر شده از سوی این پایگاه خبری (نگارنده متن حاضر) مغایرتی آشکار داشت. روایت دوم با عنوان سر فصل هایی ضمن رد ابهامات مطرحی، به دستاوردهای مدیران اتحادیه رشت اشاره نموده و چنین بیان داشت که تخریب وجهه این مدیران، اخلاقی و شرعی نیست؛ در نتیجه، یک نوع دوگانگی در ارائه روایت شکل گرفت. دوگانگی پیش آمده موجب شد تا این پایگاه خبری ضمن تاکید بر مواضع پیشین، بار دیگر در راستای اجرای تعهدات رسانه ای و تکیه بر اصل بی طرفی و روحیه ی مطالبه گری و در جهت دفاع مجدد از حقوق کشاورزان گام برداشته و با ارائه رونوشت حاضر اقدام به تکمیل خبر اولیه و تنویر افکار عمومی نماید.
بررسی گزارش منتشر شده از اظهارات مدیرکل اسبق تعاون روستایی گیلان به شماره نامه ۲۰۵/۲۴/۱۱۱/۱۸۴/۱۶۳۷ شاخصی مناسب برای قضاوت در خصوص سنجش اعتبار هرکدام از این روایت های دوگانه است. بر مبنای این گزارش، جناب مدیرکل در پاسخ به سوال سوم مرجع نظارتی بیان فرمودند که اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی شهرستان رشت در راستای مجوز شماره ۱۳۲۷ هیئت مدیره مورخ ۱۴۰۳/۲/۲۹ و بر اساس قرارداد شماره ۱۴۰۳/۴۳۲/ب/۰۲ مورخ ۱۴۰۳/۲/۲۴ مبادرت به خرید ۲۰۰ تن برنج هاشمی از آقای م س به ازای هر کیلو ۸۸۵۰۰۰ ریال و به ارزش ۱۷۷ میلیارد ریال نموده که از این مبلغ ۵۵ میلیارد ریال از منابع داخلی اتحادیه پرداخت و برای پرداخت مابقی از چک های مدت دار استفاده شده است. ایشان در ادامه اظهار داشتند که اتحادیه رشت در جهت تامین نقدینگی و تسویه چک های صادره در تاریخ ۱۴۰۳/۴/۲۱ از اتحادیه استان مبلغ ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات ۲۵٪ مدت دار ۶ ماهه و از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی گیلان ۱۵ میلیارد ریال تسهیلات ۲۳٪ به تاریخ سر رسید ۱۴۰۳/۹/۲۹ دریافت کرده است.
با بررسی توضیحات فوق و تطبیق آن با متن بیانات مدیرعامل شرکتهای تعاون روستایی شهرستان رشت که مورخ ۹ دی ماه ۱۴۰۳ توسط راوی دوم منتشر شده است، به تناقضاتی آشکار بر می خوریم که در ادامه توضیح خواهیم داد.
اول اینکه، خانم مدیرعامل در مصاحبه خود اظهار داشتند که از کشاورزان گیلانی مقدار ۲۵۰ تن برنج رسوب شده خریداری نموده اند. در صورتی که در گزارش مدیرکل سابق آمده است که مقدار ۲۰۰ تن برنج هاشمی از فردی به نام م . س خریداری شده است. کما اینکه، در بررسی های صورت گرفته توسط این پایگاه خبری نیز معلوم شد که شخص فروشنده در یکی از روستاهای شهرستان آستانه اشرفیه کارخانه برنجکوبی دارد! در نتیجه، به نظر می رسد خانم مدیرعامل در ادعای خرید برنج از کشاورزان مغلطه می نمایند…؟!
دوم، مدیرعامل محترمه به وضوع بیان فرمودند که اتحادیه رشت برای خرید برنج رسوب شده، از هیچ تسهیلات دولتی استفاده نکرده است! در صورتی که متن پاسخ جناب مدیرکل نشان می دهد که اتحادیه مذکور جهت تسویه چک هایی که در امر خرید برنج صادر نموده، از دو محل متفاوت مجموعا ۶۵ میلیارد ریال تسهیلات دولتی ۶ ماهه دریافت کرده است! و این مسئله ادعای خانم مدیر عامل را کاملا تکذیب می نماید. و البته لازم به ذکر است که تحریریه ی پیک قلم در روند بررسی ها با خبر شد که علیرغم اتمام زمان بازپرداخت تسهیلات دریافتی، مدیران اتحادیه هنوز تسهیلات دریافت شده را تسویه نکرده اند…؟!
سوم، در اظهارات خانم مدیرعامل آمده که از ۱۸ میلیارد تومان مبلغ مورد معامله، ۱۰ میلیارد وصول شده و مابقی نیز از طریق به اجرا گذاشتن تضامین قانونی در حال پیگیری برای وصول است و نیز اظهار داشتند که ادعای این پایگاه خبری ناشی از عدم آگاهی آن بوده است…؟!
در صورتی که فرمایش ایشان خود مُهر تایید بر خبر این پایگاه بوده و تحریریه ی پیک قلم هیچگاه در متن خود، تضامین دریافتی را زیر سوال نبرده، بلکه مطرح نمود که با توجه به اتمام مهلت قانونی اعطا شده به مدیران اتحادیه رشت جهت بازگرداندن مبلغ برباد رفته از محل تضامین اخذ شده، هنوز یک ریال هم بازنگشته است! در نتیجه، از مدیرکل وقت سوال نمود که چرا با توجه به شرایط موجود، نسبت به اجرایی کردن دستورالعمل صورت جلسه ۶ آبانماه اقدامی نم یکند…؟
علاوه بر اینها، در بخشی از متن اظهارات مدیر عامل آمده که انبار لولمان نزدیک به ۵۰ سال بلاتکلیف بوده و به همت مدیران اتحادیه احیا و بازسازی شده است. چنانکه در تحقیقات محلی معلوم گردید که این انبار در تمام این سالها همواره از جانب اتحادیه رشت مورد بهره برداری قرار گرفته و این ادعا تماما بی اساس است.
لذا، با توجه به اظهارات ناصواب خانم مدیرعامل و تحریف حقایق، از حضرتعالی انتظار می رود به عنوان مدیری عملگرا و انقلابی، ضمن ارائه توضیحات مبسوط و روشن در خصوص موضوع این گزارش ، مشکلات مربوط به مجموعه ذیربط را نیز با جدیت پیگیری نموده و قاطعانه در راستای دفاع از حقوق کشاورزان رنج دیده تلاش نمایید.
بی شک پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در راستای رسالت حرفه ایی خود با لحاظ الگوهای مرتبط با اخلاق رسانه ایی و عمل به تعهدات ذاتی خود، حامی مسئولان و خدمتگذاران صادق این استان و کشور بوده و خواهد بود.
انتهای پیام/.