به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از تسنیم ؛ مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با تصویب قطعنامهای از روسیه خواست که عملیات ویژه نظامی در اوکراین را متوقف کند و نیروهای خود را خارج کند. برخلاف قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامههای مجمع عمومی نمیتوانند اقدامات قهری علیه یک کشور را تجویز کنند. تعیین چنین اقداماتی تنها از اختیارات شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
۱۴۱ کشور به این قطعنامه رای مثبت، ۵ کشور رای مخالف، ۳۵ کشور ممتنع دادند، فدراسیون روسیه، بلاروس، سوریه، کره شمالی و اریتره مخالف این سند بودند و چین، هند، کوبا، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری اسلامی ایران، عراق، قزاقستان، پاکستان، صربستان، آفریقای جنوبی و چند کشور دیگر به آن رای ممتنع دادند.
نویسندگان این قطعنامه علاوه بر محکومیت “عملیات نظامی روسیه در اوکراین”، تصمیم روسیه برای “افزایش آمادگی نیروهای هستهای خود” را نیز محکوم کردند. در متن این قطعنامه هیچ اشاره مستقیمی به اقدامات دولت اوکراین، وضعیت مردم دونباس و تجاوز نظامی ۸ ساله به دو منطقه خودمختار دونتسک و لوهانسک نشده است. همچنین اشارهای به کودتای غیرقانونی اوکراین در سال ۲۰۱۴ نشده، در حالی که روسیه در تدوین تمامی این اسناد خواستار ذکر این نکات شده بود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
ورود هیئت مذاکره کننده اوکراینی به بلاروس
هیئت مذاکرهکننده اوکراینی بهمنظور گفتگو با طرف روسی وراد بلاروس شد.
پیش از این دفتر رئیسجمهور اوکراین اعلام کرده بود: هیأت اوکراینی در راه مذاکراه با طرف روسی است.
دولت اوکراین تاکید کرد: تیم مذاکره کننده ما بر ایجاد گذرگاههای انسانی در گفتوگوها با روسیه متمرکز خواهد شد.
همزمان وزارت امور خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد که این دور از مذاکرات منجر به دستیابی به یک راهکار فوری برای حلوفصل مناقشات و همچنین صلح در دونباس شود.
رایزنی تلفنی «ماکرون» با سران روسیه و اوکراین
دفتر ریاستجمهوری فرانسه از تماس تلفنی «ماکرون» با «پوتین» و «زلنسکی» روسای جمهوری روسیه و اوکراین خبر داد.
بر اساس این گزارش، « امانوئل ماکرون» پیش از تماس با رئیسجمهور اوکراین، به مدت یک ساعت و نیم با «پوتین» گفتوگو کرده است.
پوتین: تنها زیرساختهای نظامی اوکراین را هدف قرار میدهیم
دفتر ریاستجمهوری روسیه در خصوص تماس تلفنی ماکرون با پوتین گفت که رئیسجمهور روسیه در این تماس تلفنی به ماکرون گفته است که روسیه به ادامه جنگ علیه نیروهای قومگرا (نئونازی- ملی گراهای افراطی) در خلال عملیات حمایت از دونباس اصرار دارد.
پوتین همچون از ماکرون خواسته تا به تلاشها برای تضمین خروج امن شهروندان خارجی از خاک اوکراین بپیوندد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در گفتگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود امانوئل ماکرون اعلام کرد اتهام بمباران کییف و سایر شهرهای اوکراین توسط نیروهای روسی صحت ندارد.
وی تأکید کرد نیروی هوایی روسیه تنها زیرساختهای نظامی اوکراین را هدف قرار میدهد.
لاوروف: هیچ کشوری حق ندارد امنیت خود را به حساب ناامنی کشور دیگری تأمین کند
سرگئی لاوروف وزیر خارجه سوریه گفت: اوکراین در حال کش دادن مذاکرات است، اما به هر حال مذاکرات ادامه دارد، موفقیت مذاکرات مشروط به وجود انگیزه واقعی اوکراین برای توقف جنگ است
وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که هیچ کشوری حق ندارد امنیت خود را به حساب ناامنی کشور دیگری تأمین کند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ابراز اطمینان کرد که راه حلی برای بحران کنونی پیرامون اوکراین پیدا خواهد شد و شروط فدراسیون روسیه حداقل است.
لاوروف امروز در مصاحبه با رسانههای روسی و خارجی گفت: «البته راه حلی پیدا خواهد شد، من شک ندارم. شروطی که برای ما حداقل است به خوبی شناخته شده است، و از جمله در مذاکرات با طرف اوکراینی مورد بحث قرار می گیرد، همانطور که در نشست گومل مطرح شده و امروز هم باید انجام شود.»
وزیر خارجه با اشاره به اینکه برنامههای جنگی علیه روسیه طراحی شده است، تاکید کرد: مسکو نمیتواند اجازه دهد که تهدید حمله مستقیم به روسیه از خاک اوکراین وجود داشته باشد.
زلنسکی به حضور ۱۶هزار مزدور خارجی در جنگ اوکراین اذعان کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که حدود ۱۶ هزار مزدور خارجی در این کشور حضور دارند که برای دفاع از اوکراین میجنگند.
زلنسکی گفت: «اوکراین از داوطلبان خارجی که به کشور ما میآیند استقبال می کند، نخستین نفرات، ۱۶ هزار نفر هستند که برای دفاع از آزادی ما میایند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه بارها تلاش کردند ما را نابود کنند، ولی نتوانستند، خطاب به روسیه گفت: کلمه غرامت و بازسازی را یاد بگیرید.
ریابکوف: غرب مسبب وضعیت کنونی در اوکراین است/ اهداف عملیات روسیه تحقق خواهد یافت
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور اعلام کرد که بدون شک اهداف عملیات نظامی روسیه در اوکراین به طور کامل محقق خواهد شد، البته روسیه به دورنمای مذاکره با اوکراین نیز خوشبین است.
ریابکوف گفت: غرب به طرز دیوانهواری در حال پمپاژ سلاح به کییف است و آنچه اکنون در حال رخ دادن است نتیجه سیاست غرب و تسلیحاتی است که طی سالها در اختیار اوکراین قرار داده است. به عقیده وی، مسئولیت غرب در قبال رویدادهای پیرامون اوکراین نیز باید جمعی باشد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که واکنش تعدادی از کشورها به عملیات ویژه در اوکراین یک حمله اقتصادی، سیاسی و اطلاعاتی بیسابقه به روسیه است.
سرگئی ریابکوف همچنین تاکید که روسیه در حال به حداقل رساندن خسارات ناشی از تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا است.
اتحادیه اروپا از احتمال برقراری حکومت نظامی در روسیه خبر داده است
بر اساس اطلاعت یک منبع آگاه، اتحادیه اروپا نشانه هایی را در شبکه های اجتماعی مشاهده می کند که نشان می دهد ممکن است در روسیه حکومت نظامی اعمال شود.
به گفته یک مقام اتحادیه اروپا، این اتحادیه در حال بررسی حدس و گمان هایی است که در رسانههای اجتماعی در این باره زده میشود.
با این همه دفتر ریاست جمهوری روسیه گزارشها مبنی بر اعمال حکومت نظامی در روسیه را رد کرده و آن را نادرست ارزیابی کرده است.
“فولکس واگن” فعالیت خود در روسیه را به حال تعلیق درآورد
فولکس واگن آلمان فعالیت خود را در روسیه به دلیل جنگ علیه اوکراین به حالت تعلیق درآورد. این شرکت آلمانی اعلام کرد: “در جریان حمله روسیه به اوکراین هیئت مدیره گروه تصمیم گرفته است تا تولید خودرو در روسیه را تا اطلاع ثانوی متوقف کند.”
اتحادیه اروپا از طریق یک مرکز لجستیک در رومانی به اوکراین کمک میکند
اتحادیه اروپا می خواهد توزیع کالاهای کمکی به اوکراین را از طریق یک مرکز لجستیک جدید در رومانی هماهنگ کند. این خبر را “اورزولا فون در لاین”، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و “کلاوس یوهانیس”، رئیس جمهور رومانی روز پنجشنبه در بخارست اعلام کردند. فون در لاین همچنین از تمایل رومانیاییها برای کمک به آوارگان جنگی اوکراین تمجید کرده و گفت: “شما نمونه درخشانی از همبستگی اروپایی هستید”.
هزاران شغل در آلمان در سایه تحریم ها علیه روسیه در معرض خطر نابودی
“فولکر ترایر”، رئیس بخش تجارت خارجی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان با اعلام اینکه حدود ۲۵۰ هزار شغل تمام وقت در شرکتهای آلمانی به صادرات روسیه بستگی دارد همچنین گفت: در سال ۲۰۲۱، صادرات به روسیه در مجموع به ۲۶.۶ میلیارد یورو می رسید. “امسال دیگر خبری از این نخواهد بود.”
بر این اساس در مجموع حدود ۴۰ هزار شرکت آلمانی با روسیه روابط تجاری دارند و اکنون اثرات تحریمهای اعمال شده علیه روسیه در پی حمله به اوکراین را احساس میکنند. بیش از ۳۶۰۰ شرکت آلمانی حتی با شعبههایی در روسیه فعال هستند. “تریر” در عین حال افزود که اقتصاد آلمان از تحریم ها علیه روسیه حمایت میکند. به گفته وی تحریمهای مالی کارساز است.
یک کشتی در نزدیکی بندر اودسا غرق شد
رسانهها از غرق شدن یک فروند کشتی باری استونیایی در نزدیکی بندر اودسا در جنوب اوکراین خبر میدهند. گفته میشود این کشتی به یک مین دریایی برخورد کرده است.
اتحادیه اروپا هزینههای تسلیحاتی را از قوانین بدهی معاف میکند
اتحادیه اروپا در نظر دارد هزینه های تسلیحاتی را از قوانین بدهی معاف کند. کمیسیون اتحادیه اروپا در حال بررسی این مسئله است. تا کنون، این امر عمدتا برای هزینه های حفاظت از آب و هوا مورد بحث قرار گرفته است.
” پائولو جنتیلونی”، کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا در این باره گفت: من آمادهام به این مسئله بیندیشم که همچنین سرمایه گذاری در استقلال اروپا در قواعد بدهی به صورت ویژه مد نظر قرار گیرد. به گفته وی این می تواند هزینه های دفاعی خاصی را مد نظر قرار دهد.
این مقام اروپایی همچنین گفت: «این لحظه ای است که اروپا باید یک سیاست دفاعی و انرژی مشترک ایجاد کند. ما دیگر نباید به گاز روسیه وابسته باشیم.”
لتونی از عضویت سریع اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت کرد
پارلمان لتونی در بیانیه ای که روز پنجشنبه به اتفاق آرا تصویب شد، از اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا به اوکراین و عضویت کامل این کشور در آینده در اتحادیه اروپا حمایت کرد. بر این اساس، نهادهای اروپایی باید در جهت اعطای وضعیت نامزد رسمی اوکراین در اسرع وقت تلاش کنند. در این قطعنامه آمده است که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید از این مسئله حمایت کنند.
افزایش قابل توجه شمار پناهندگان اوکراینی به آلمان
تعداد آوارگان جنگی از اوکراین که به آلمان می آیند دوباره به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. وزارت کشور فدرال آلمان امروز ( پنج شنبه) اعلام کرد که ۹۴۳۶ ورود تاکنون ثبت شده است. روز چهارشنبه وزارت کشور این تعداد را ۵۳۰۰ نفر اعلام کرده بود. سخنگوی این وزارتخانه در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه گفت: «از آنجایی که هیچ کنترل مرزی وجود ندارد، تعداد پناهجویان جنگی که وارد آلمان شدهاند در واقع میتواند به میزان قابل توجهی بیشتر باشد».
سفر”اشتاین مایر” به لیتوانی برای اعلام همبستگی با کشورهای حاشیه شرقی ناتو
“فرانک والتر اشتاین مایر”، رئیس جمهور آلمان به کشور لیتوانی سفر کرده است.. به گفته دفتر رئیس جمهور، اشتاین مایر با سفر کوتاه مدت خود می خواهد همبستگی خود را با کشورهای حاشیه شرقی ناتو نشان دهد. دفتر ریاست جمهوری آلمان اعلام کرد: در لیتوانی مسئله تأیید عمومی آمادگی آلمان برای کمک به بازدارندگی و دفاع جمعی و تایید نقطه عطف سیاست امنیتی در جناح شرقی ناتو مطرح است.
اتحادیه اروپا خود را برای پذیرش میلیونها مهاجر اوکراینی آماده میکند
اتحادیه اروپا برای ورود میلیونها پناهجو از اوکراین آماده می شود. ایلوا یوهانسون، کمیسر مربوطه در اتحادیه اروپا روز پنجشنبه پیش از نشست وزرای کشور ۲۷ عضواتحادیه اروپا در بروکسل گفت که تقریبا یک میلیون نفر قبلا به اتحادیه اروپا گریختهاند. کمیسیون اتحادیه اروپا اعطای حمایت از این پناهجویان به مدت ۳ سال را پیشنهاد می کند.
وزیر کشور آلمان هم خواستار کمکهای سریع به پناهندگان اوکراینی شده است.
چین گزارشها در خصوص تبانی پکن و مسکو قبل از حمله به اوکراین را رد کرد
وزارت خارجه چین گزارشهای رسانه ها مبنی بر تبانی چین و روسیه قبل از حمله به اوکراین را نادرست خواند. وانگ ونبین، سخنگوی دولت چین در یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن گفت: این یک «اخبار جعلی» است.
نیویورک تایمز گزارش داد که مقامات ارشد چینی در اوایل فوریه به همتایان روسی گفته بودند که قبل از پایان بازیهای المپیک زمستانی پکن به اوکراین حمله نکنند.
به گفته وزارت خارجه پکن، بیش از ۳۰۰۰ شهروند چینی، اوکراین را به سلامت به مقصد کشورهای همسایه ترک کردهاند.
رئیس دوما: بدون دخالت روسیه، ناتو عملیات نظامی خود را آغاز کرده بود
ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه امروز گفت که اگر عملیات نظامی ویژه نیروهای مسلح روسیه در اوکراین آغاز نشده بود، ناتو «به معنای واقعی کلمه، روز بعد» عملیات خود را با دستان نیروهای ملیگرا و نئونازیست اوکراینی انجام داده بود.
والودین تاکید کرد که روسیه چاره دیگری داشت. همه شاهد هستند که ناتو چقدر اوکراین را پر از سلاح کرده است.
به گفته این مقام پارلمانی، اکنون باید هر اقدامی انجام شود تا اوکراین “به کشوری صلح طلب، مستقل و دموکراتیک تبدیل شود” و دیگر در هیچ بلوکی مشارکت نکند.
روسیه تلاش کرد از حوادث جاری در اوکراین جلوگیری کند
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه ای اعلام کرد، وضعیت فعلی در اطراف اوکراین کاملاً اجباری بوده و این نتیجه سیاست غرب است که روسیه تلاش کرد از آن جلوگیری کند.
زاخاروواگفت: «روسیه تلاش کرد از تحولات کنونی پیرامون اوکراین که وضعیتی اجباری است و جایگزینی نداشت، جلوگیری کند، ولی کشورهای غربی ترجیح دادند متوجه این موضوع نشوند و اکنون مسئولیت خود را فراموش کردهاند. البته اکنون آنها نمی توانند وانمود کنند که در اتفاقاتی که در حال رخ دادن است دخالتی ندارند.»
وی افزود: «ما سعی کردیم نه هفتهها و ماهها، بلکه سالها با استفاده از همه امکانات و روشها، از این نتیجه جلوگیری کنیم. آیا واقعاً کشورهای غربی به چنان سطحی تنزل کردند که مسئولیت دست داشتن خود در فروپاشی اوکراین را بر عهده نگیرند؟»
زاخارووا همچنین واکنش جامعه جهانی به اقدامات روسیه، از جمله در مجمع عمومی سازمان ملل، را توهم آمیز و بی اساس ارزیابی کرد.
اعلام بی طرفی قزاقستان در جنگ اوکراین
به گزارش خبرگزاری اوکراینی Unian به نقل از رسانههای قزاقستان، قزاقستان بی طرفی خود را در جنگ روسیه علیه اوکراین اعلام کرده است. سلطان کمالدینوف، معاون وزیر دفاع قزاقستان گفت: درگیری بین روسیه و اوکراین هیچ ربطی به قزاقستان ندارد. ما از هیچ یک از طرفین حمایت نمی کنیم.»
رئیس جمهور قزاقستان هم در توئیتر از مکالمه تلفنی با همتای روسی خود خبر داده و نوشت: من به او گفتم که بسیار مهم است که در جریان مذاکرات روی راه حلی برای بحران اوکراین توافق شود.
قزاقستان بخشی از سازمان پیمان امنیت جمعی، یک ائتلاف نظامی به رهبری روسیه است که شامل بلاروس نیز می شود. با این وجود، این کشور از به رسمیت شناختن مناطق جدایی طلب در شرق اوکراین توسط روسیه حمایت نکرد.
به صدا در آمدن آژیر خطر در کی یف و درخواست از مردم برای رفتن به پناهگاه
مقامات محلی در کی یف از به صدا در آمدن آژیرهای خطر در این شهر و درخواست شهرداری از ساکنان برای رفتن به پناهگاهها خبر داد.
برخی منابع خبری منطقه نیز از انفجارهای شدید در کییف پایتخت اوکراین در صبح امروز خبر دادند.
خبرگزاری رسمی اوکراین نیز اعلام کرد که آژیرهای خطر در شهر «ژیتومیر» در غرب کی یف به صدا در آمده است.
شهردار شهر «ماریوپل» ( در جنوب شرق اوکراین) گفت که این شهر در ساعات گذشته شاهد سختترین شرایط از آغاز جنگ بود.
ایجاد کریدور انسانی برای خروج غیرنظامیان از شهر بورودیانسک در منطقه کییف
ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: واحدهای ارتش روسیه یک کریدور انسانی برای خارج شدن مردم غیرنظامی از شهر بورودیانسک در منطقه کییف فراهم کردهاند، جایی که نیروهای ملی اوکراینی همراه با تجهیزاتشان در مناطق مسکونی مستقر هستند.
وی تاکید کرد که “ارتش روسیه در حال اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت مردم غیرنظامی اوکراین است.”
کوناشینکوف، همچنین گفت، از آغاز عملیات ویژه، نیروهای مسلح روسیه بیش از ۱۶۰۰ تأسیسات نظامی در اوکراین را منهدم کردهاند.
اهداف نابود شده عبارتند از:
62 پست کنترل و مرکز ارتباطی نیروهای مسلح اوکراین
39 سامانه موشکی و ضدهوایی
52 ایستگاه رادار
49 فروند هواپیمای مستقر در زمین
13 فروند هواپیما در هوا
606 دستگاه تانک و خودروهای زرهی
67 سامانه موشک انداز چندگانه
227 قبضه توپ و خمپاره صحرایی
405 دستگاه خودروی ویژه نظامی
و ۵۳ هواپیمای بدون سرنشین
دفتر مطبوعاتی اداره مرزبانی روسیه در منطقه راستوف نیز گزارش داد که حدود ۵ هزار و پانصد نفر از ساکنان منطقه دونباس تنها طی روز گذشته از مرز روسیه عبور کردهاند. مجموع تعداد پناهجویان اوکراینی در خاک روسیه به بیش از ۱۴۲ هزار نفر رسیده است.
تهدید انگلیس علیه پوتین و رهبران نظامی این کشور
“دومینیک راب”، وزیر دادگستری انگلیس به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و رهبران نظامی وی در مورد عواقب قانونی این حمله هشدار داد. راب به تلگراف گفت: «آنها باید بدانند که احتمال واقعی وجود دارد که با صندلی دادگاه لاهه و سلول زندان روبرو شوند.”
راب گفت که بریتانیا از دادگاه کیفری بینالمللی در جمع آوری شواهد و ردیابی جنایتکاران جنگی مظنون حمایت خواهد کرد. دادگاه لاهه روز گذشته اعلام کرد که تحقیقات درباره جنایات جنگی احتمالی آغاز شده است.
ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین در دستور کار آلمان
“ابرهارد زون”، از مقامات بلند پایه ارتش آلمان اعلام کرد که در حال بررسی تحویل تسلیحات بیشتر به اوکراین از ذخایر خود است. وی تاکید کرد: «نیروهای مسلح اوکراین فهرست بسیار طولانی را به ناتو فرستادهاند.»
این مقام نظامی در آلمان همچنین اعلام کرد که امکان انتقال نیروهای بیشتر به مرزهای شرقی ناتو وجود دارد.
زورن بر اهمیت حمایت نظامی در اوکراین تاکید کرده و گفت: «همه شرکای غربی در حال تهیه تسلیحات، تجهیزات و مهمات برای اوکراین هستند. “
درخواست آلمان برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در اوکراین
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان روسیه را به نقض جدی حقوق بشر متهم کرد و خواستار تحقیق در مورد رویدادهای اوکراین شد. بائربوک در پیامی ویدیویی خطاب به نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: «این چیزی کمتر از جدی ترین نقض حقوق بشر نیست.”
وزیر خارجه آلمان با تاکید بر اینکه باید با این حملات مقابله کرد گفت: همچنین یک کمیسیون تحقیق در مورد اوکراین برای بررسی تمام موارد نقض حقوق بشر که روسیه از آغاز تجاوز نظامی خود مرتکب شده است مورد نیاز است.
تحریمهای بیشتر علیه روسیه در دستور کار لندن
بریتانیا در حال برنامه ریزی برای تحریم های بیشتر علیه روسیه است و می خواهد شرکتهای روسی از صنعت هوافضا را از بازار بیمه لندن حذف کند.
بر اساس اطلاعات وزارت دارایی انگلیس ، این شرکتها از دسترسی مستقیم و غیرمستقیم به خدمات بیمه یا بیمه اتکایی مستقر در بریتانیا محروم خواهند شد. جزئیات بیشتر این قانون در زمان مناسب اعلام خواهد شد. لندن بزرگترین بازار بیمه جهان برای ریسکهای بزرگ و بیمه اتکایی است.
روسیه هنوز درباره اخراج سفیر آمریکا تصمیمی نگرفته است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در گفتگو با خبرگزاری تاس اعلام کرد که مقامات مسکو همچنان در حال کار بر روی اقدامات تلافی جویانه در واکنش به اخراج اعضای دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل از سوی دولت ایالات متحده است.
زاخارووا درباره اطلاعاتی که در برخی رسانهها مبنی بر اخراج سفیر آمریکا در مسکو منتشر شد، توضیح داد: «هنوز در حال تصمیم گیری درباره اقدامات واکنشی هستیم و چنین تصمیمی گرفته نشده است».
به گفته وی، مسکو نمیخواهد به اخراج دیپلماتهای آمریکایی متوسل شود، هرچند اقدامات واشنگتن انتخاب زیادی برای طرف روسی باقی نگذاشته است.
سازمان ملل: شمار مهاجران اوکراین به یک میلیون نفر رسید
کمیسیون امور پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که از ابتدای جنگ نزدیک یک میلیون نفر از اوکراین گریختهاند.
بیش از ۱۳۹ هزار پناهنده اوکراینی به رومانی گریختهاند
به گفته پلیس مرزی رومانی، بیش از ۱۳۹ هزار پناهجو از اوکراین وارد رومانی شدهاند. طبق دادههای پلیس مرزی، تقریباً ۸۸ هزار نفر از آنها قبلاً به کشور دیگری سفر کردهاند.
۵۷۵ هزار پناهنده اوکراینی به لهستان آمدهاند
پناهندگان اوکراینی همچنان به لهستان هجوم می آورند. بر اساس اطلاعات گارد مرزی، تاکنون در مجموع حدود ۵۷۵ هزار و ۱۰۰ پناهجو از کشور همسایه به لهستان آمدهاند. بر این اساس روز چهارشنبه حدود ۹۵۰۰۰ نفر به لهستان آمدند و تا صبح پنجشنبه در ساعت ۷ صبح ۲۷۱۰۰ نفر دیگر از مرز عبور کرده بودند.
وقوع چندین رشته انفجارهای جدید در کی یف
خبرگزاری رسمی اوکراین از وقوع چهار انفجار در کمتر از یک ساعت در کی یف پایتخت این کشور خبر داد. بر اساس این گزارش یکی از انفجارها در مرکز کیاف ونزدیک خط مترو روی داده است.
کشتیهای جنگی روسیه در راه سواحل اوکراین
منابع رسانهای غربی از قول مقامات آمریکایی خبر دادند که تعدادی از کشتیهای جنگی روسیه از سواحل «کریمه» راهی سواحل شهر «اودسا» در کرانه دریای سیاه در اوکراین شدند.
ادامه حملات ارتش اوکراین به منطقه لوهانسک
دفتر نمایندگی منطقه خودخوانده لوهانسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی رژیم آتشبس اعلام کرد که طی شب گذشته چهار منطقه مسکونی توسط نیروهای اوکراینی در این منطقه مورد گلوله باران قرار گرفت. هنوز اطلاعات دقیقی درباره تعداد قربانیان و خسارات وارده بدست نیامده است.
انتقال بیش از ۱۴۲ هزار نفر از ساکنان دونباس به خاک روسیه
به گفته یک مقام آگاه، تا به امروز، پنجشنبه (سوم ماه مارس/۱۲ اسفند ماه) بیش از ۱۴۲ هزار نفر از ساکنان دو منطقه دونتسک و لوهانسک از مرز فداسیون روسیه عبور کردهاند.
طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، نیروهای مسلح این کشور ۳۰ تن کمکهای بشردوستانه را برای مردم خارکوف در نزدیکی مرز روسیه و اوکراین، به این منطقه رساندهاند.
نیروهای مسلح اوکراین ۱۳ بار منطقه دونتسک را گلوله باران کردند
دفتر نمایندگی منطقه خودخوانده دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی رژیم آتشبس اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین طی شبانه روز گذشته ۱۳ بار مناطق مختلف را شلیک کردند که در نتیجه آن دو غیرنظامی زخمی شدند.
نیروهای مردمی لوهانسک نیز خبر دادند، هفت منطقه مسکونی دیگر از دست نیروهای مسلح اوکراینی بازپس گرفتند.
مرگ یک ناظر سازمان امنیت و همکاری اروپا در خارکوف
یکی از اعضای گروه مأموریت نظارت ویژه سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین، در جریان درگیریها در شهر خارکوف جان باخت.
در بیانیه سازمان امنیت و همکاری اروپا در وین ضمن ابراز همدردی به دلیل این حادثه، تاکید شده است: «علیرغم درخواستهای مکرر از سوی کل جامعه بینالمللی و سازمان امنیت و همکاری اروپا، عملیات نظامی بیدلیل علیه اوکراین همچنان ادامه دارد. ما شدیداً گلوله باران مراکز شهری که غیرنظامیان را به کشتن میدهد را محکوم میکنیم و درخواست خود را از فدراسیون روسیه برای توقف فوری درگیریها و روی آوردن به گفتگوی سازنده را تکرار میکنیم.»..
خطوط هوایی ژاپن پروازها به اروپا را به حال تعلیق درآوردند
خطوط هوایی ژاپن، ژاپن ایرلاینز (JAL) و ANA امروز ( پنج شنبه) همه پروازهای خود را به مقصد و از اروپا به دلیل نگرانی های امنیتی به حالت تعلیق درآوردند. سخنگوی JAL به رویترز گفت: ما دائماً وضعیت را زیر نظر داریم، اما با توجه به شرایط فعلی اوکراین و خطرات مختلف، تصمیم به لغو پروازها گرفته ایم.
بانک جهانی تمام برنامههای خود در روسیه و بلاروس را متوقف میکند
بانک جهانی تمام برنامههای خود را در روسیه و بلاروس متوقف میکند. این موسسه مالی اعلام کرد که پروژه های کمکی “با اثرگذاری فوری لغو خواهند شد.” در بلاروس، بانک جهانی در ۱۱ پروژه به ارزش ۱.۱۵ میلیارد دلار مشارکت داشت و در روسیه، چهار پروژه به ارزش ۳۷۰ میلیون یورو را رهبری میکرد.
توصیه فرانسه به شهروندان برای خروج از روسیه
دولت فرانسه به دلیل حمله روسیه به اوکراین از شهروندان خود خواسته در صورت امکان روسیه را ترک کنند.
ادامه ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین در حداکثر سطح
بر اساس دادههای اپراتورهای سیستم انتقال گاز اوکراین، ترانزیت گاز روسیه از طریق این کشور در حداکثر سطح باقی مانده و از طریق خاک بلاروس و لهستان – از طریق خط لوله گاز “یامال-اروپا” نیز بصورت شبانه ادامه دارد.
طبق این اطلاعات، درخواست برای پمپاژ گاز از روسیه تا تاریخ ۳ مارس (۱۲ اسفند ماه) بالغ بر ۱۰۹.۵ میلیون متر مکعب است. در عین حال، حجم عرضه گاز از طریق خاک اوکراین با آغاز عملیات نظامی به شدت افزایش یافته و اکنون در حداکثر سطح خود قرار دارد. تعهدات قراردادی گازپروم در خصوص ترانزیت به اوکراین برای سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۴۰ میلیارد متر مکعب یا حدود ۱۰۹.۶ میلیون متر مکعب در روز است.
تعطیل شدن کنسولگری اوکراین در ایکاترینبورگ روسیه
نمایندگی وزارت امور خارجه روسیه در شهر ایکاترینبورگ امروز اعلام کرد که کنسولگری اوکراین در ایکاترینبورگ با تصمیم طرف اوکراینی فعالیت خود را متوقف کرده است.
“طبق تصمیم طرف اوکراینی، کار کنسولگری متوقف شده و قرار است دیپلماتهای اوکراینی به جمهوری قزاقستان عزیمت کنند.
پرچم اوکراین نیز از ساختمان کنسولگری برداشته شده است.
نظامیان روسیه یک مرکز رادیویی-تلویزیونی در کییف را منهدم کردند
وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور یک مرکز رادیو و تلویزیون مربوط به ذخیره فناوری را در منطقه لیسایا گورا در پایتخت اوکراین با استفاده از سلاحهای بسیار دقیق هدف قرار داده و از کار انداختند.
این مرکز رادیویی-فناوری به منظور عملیات روانی علیه روسیه استفاده میشد. در جریان تخریب این تاسیسات در شهر کییف، هیچ قربانی و تخریب ساختمانهای مسکونی وجود نداشت.
طبق اطلاعات امروز وزارت دفاع روسیه، تاکنون در مجموع، یک هزار و ۶۱۲ تاسیسات نظامی اوکراین در جریان عملیات نظامی مورد اصابت قرار گرفته است.
مجارستان: دلیلی برای قطع روابط انرژی با روسیه وجود ندارد
“ویکتور اوربان”، نخست وزیر مجارستان اعلام کرد که تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه که خود در آن شرکت نکرده را وتو نخواهد کرد.
وی در عین حال حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده و از همه طرفها خواست به میز مذاکره برگردند.
اوربان با تاکید بر اینکه روابط مجارستان با روسیه تا همین اواخر متوازن و منصفانه بوده، گفت: با این حال جنگ اوکراین وضعیت جدیدی ایجاد کرد. وی در عین حال تاکید کرد: دلیلی برای قطع روابط انرژی با روسیه وجود ندارد.
اعمال فشار غربیها بر سایر کشورها برای حمایت از قطعنامه مجمع عمومی
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد، طرف روسی آگاه است که کشورهای غرب از فشار بیسابقه و حتی تهدید برای وادار کردن سایر کشورها برای رای دادن به پیشنویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت عملیات ویژه روسیه در اوکراین استفاده کردند. این دیپلمات روس یادآور شد، متاسفانه قطعنامه مصوبه روز چهارشنبه توسط مجمع عمومی سازمان ملل درباره کشتار غیرنظامیان در منطقه دونباس چیزی نگفته است
الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان نیز درباره فشارهای زیاد شرکای غربی بر مقامات بلگراد به دلیل وضعیت اوکراین و تحریمهای غرب علیه روسیه صحبت کرد. وی خطاب به شهروندان گفت: مقامات صربستان از ۴ مورد از ۱۳ ماده قطعنامه سازمان ملل در محکومیت اقدامات روسیه در اوکراین حمایت کردند، مواردی که شامل تحریم نیستند و قصد ندارند اموال شرکتهای روسی در این کشور را مصادره کنند، ولی با برخی مفاد این سند مخالف هستند.
روسیه آماده گفتگو با اوکراین درباره تضمینهای امنیتی است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره یادآور شد که مسکو آماده است در دور دوم مذاکرات با اوکراین در خصوص تضمینهای امنیتی گفتگو کند. به گفته وی، روسیه قادر به مقاومت در برابر هرگونه فشار اقتصادی و سیاسی خارجی است.
وزیر خارجه گفت: “رئیس جمهور زلنسکی آمادگی خود، یا بهتر است بگوییم، تمایل خود را برای دریافت تضمین امنیتی را اعلام کرده و من فکر میکنم این یک گام مثبت است. ما آماده مذاکره در این زمینه هستیم.»
لاوروف تاکید کرد که خواستههایی که مسکو از کییف مطرح میکند را نمیتوان تسلیم اوکراین تلقی کرد. قصد دو طرف برای برگزاری دور دوم مذاکرات نشان میدهد که طرفین آماده جستجوی راه حلی برای مناقشه، صرف نظر از جزئیات هستند، البته مواضع ما مشخص و قاطع است.
سرگئی لاوروف گفت: عزم روسیه برای جلوگیری از خونریزی در اوکراین از این واقعیت مشخص میشود که به دلیل اقدامات غرب، تهدیدات برای روسیه بیشتر و بیشتر شده است. وی افزود که این حقایق “بسیار نگران کننده” بود و غرب هر کاری کرد تا این تهدیدات برای روسیه جدیتر شود.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که پس از پایان درگیریها، این خود مردم اوکراین هستند که باید تصمیم بگیرند که چگونه به زندگی خود ادامه دهند و مسکو در این بحث دخالت نخواهد کرد.
لاوروف تاکید کرد که وظیفه اصلی عملیات ویژه در اوکراین شناسایی انواع خاصی از تسلیحات تهاجمی و نابودی آنهاست تا این تضمین بدست آید که این سلاحها هرگز در آنجا مستقر نخواهند شد. روسیه تمام تلاش خود را انجام داده تا از تلفات جدی غیرنظامیان در جریان عملیات ویژه در اوکراین جلوگیری کند.
تمایل ماکرون برای ارتباط مجدد با پوتین
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته اعلام کرد که به تماس خود با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود ادامه خواهد داد تا بالاخره او را متقاعد کند که «سلاحها را کنار بگذارد» و از تشدید بیشتر اوضاع جلوگیری شود. به گفته ماکرون، فرانسه قصد جنگ با روسیه را ندارد. وی تاکید کرد: «ما می دانیم که مردم روسیه که بخشی از مردم اروپا هستند، در طول جنگ جهانی دوم چه فداکاریهای بزرگی برای نجات اروپا از دست دشمن انجام دادند و مایل به جنگ با آنها نیستیم.»
قیمت نفت برای اولین بار از ژوئن ۲۰۱۴ از ۱۱۵ دلار در هر بشکه فراتر رفت
دادههای معاملاتی در بورس ICE لندن در آخرین ساعات شب گذشته نشان می دهد که قیمت نفت خام دریای برنت برای تحویل در ماه مه سال ۲۰۲۲ به ۱۱۵ دلار در هر بشکه افزایش یافته است. ضمن اینکه، هزینه معاملات آتی برای نفت خام برنت هم ۹.۵۶ درصد افزایش یافت. آخرین باری که نفت برنت به بشکهای ۱۱۵ دلار رسید، ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ بود.
اسپانیا سلاحهای تهاجمی در اختیار اوکراین قرار میدهد
وزارت دفاع اسپانیا از ارائه سلاح های تهاجمی به اوکراین از جمله نارنجک انداز و مسلسل خبر داد.
ونزوئلا با وجود تحریمهای غرب به روابط با روسیه ادامه میدهد
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد، علیرغم تحریمهای جدید غرب، این کشور روابط تجاری خود با روسیه را حفظ خواهد کرد.
مادورو گفت: کشورهای اروپایی و ایالات متحده درصدد ایجاد یک جهان تک قطبی و تسلط بر ساختارهای سازمان ملل متحد بوده و آنها مسئول فروپاشی سیستم امنیتی جهانی هستند که پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمد.
درخواست اوکراین برای اخراج روسیه از سازمان ملل
آندری یرماک، رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که کییف خواستار حذف روسیه از سازمان ملل یا حداقل از شورای امنیت سازمان ملل که در آن حق وتو دارد، از سوی جامعه جهانی است و انتظار دارد این درخواست بررسی شود.
این در حالی است که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره گفت که هیچ مکانیزمی برای سلب کرسی دائمی روسیه به عنوان عضو دائم در شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد.
وندی شرمن، معاون اول وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز گذشته اذعان کرد که حذف روسیه از شورای امنیت سازمان ملل بدون تغییر در منشور این سازمان غیرممکن است. به گفته وی، دولت آمریکا هنوز مطمئن نیست که این اقدام ضروری باشد.
پوتین مواضع روسیه را برای نخستوزیر اسرائیل تشریح کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پوتین در گفتوگو با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل وضعیت عملیات نظامی در خاک اوکراین و مواضع مسکو در قبال این اوضاع را تشریح کرد. این مذاکرات نیز به ابتکار طرف اسرائیلی انجام شد. بنت نیز با توجه به تماسهای اخیر خود با رهبران تعدادی از کشورها، ملاحظاتی را در این زمینه بیان کرد. دو طرف درباره ادامه مذاکرات توافق کردند.
آخرین گزارش وزارت دفاع روسیه: بیش از ۱۵۰۰ تاسیسات نظامی اوکراین منهدم شده است
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته، چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد، از زمان آغاز عملیات ویژه، نیروهای مسلح روسیه بیش از ۱۵۰۰ تاسیسات نظامی در اوکراین را منهدم کردهاند. به گفته وی، نیروهای مسلح روسیه همچنان به زیرساختارهای نظامی اوکراین حمله میکنند.
این مقام نظامی افزود: در مجموع ۱۵۳۳ هدف در این عملیات مورد اصابت قرار گرفت که شامل: ۵۴ پست فرماندهی و مرکز ارتباطی نیروهای مسلح اوکراین، ۳۹ سامانه مختلف موشکی، ۵۲ ایستگاه راداری بود. ۴۷ فروند هواپیما مستقر در زمین و ۱۳ هواپیما در هوا، ۴۸۴ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، ۶۳ موشک انداز چندگانه، ۲۱۷ قبضه توپ و خمپاره صحرایی، ۳۳۶ دستگاه خودروی ویژه نظامی و ۴۷ هواپیمای بدون سرنشین نیز منهدم شد.
سخنگوی وزارت دفاع گفت: نیروهای مسلح روسیه به کنترل مناطق مسکونی در اوکراین ادامه میدهند و شهرهای پاپوو، نووگروفکا، نوومیخایلوفکا، لوبیموفکا تحت کنترل خود درآوردهاند. وی تاکید کرد که ساکنان شهرهای اوکراین می توانند آزادانه از طریق کریدورهای بشردوستانه آنها را ترک کنند.
کوناشینکوف همچنین اعلام کرد که تلفات نظامیان ارتش و نیروهای ملیگرای اوکراین از آغاز عملیات ویژه روسیه به ۲ هزار و ۸۷۰ نفر رسیده و حدود ۳۷۰۰ نیز زخمی شدند. تعداد نیروهای اسیر شده اوکراینی هم ۵۷۲ نفر است.
نیروهای مسلح روسیه تاکنون ۴۹۳ نفر تلفات داشتند
وی ادامه داد: «متاسفانه در میان همرزمان و شرکت کنندگان در عملیات ویژه نظامی تلفاتی وجود دارد. ۴۹۸ نظامی روسی در حین انجام وظیفه جان باختند. تمام کمکهای ممکن به خانوادههای قربانیان ارائه خواهد شد. ۱۵۹۷ نفر از همرزمان ما مجروح شدند.»
انگلیس: شرایط نظامی در خرسون نامشخص است
به گفته سازمان اطلاعات انگلیس وضعیت نظامی در شهر پرجنب و جوش خرسون در دریای سیاه نامشخص است. این نهاد انگلیسی در گزارشی نوشت: برخی از نیروهای روسیه به داخل شهر پیشروی کردهاند.
وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که خرسون سقوط کرده است. با این حال، یکی از دستیاران ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفت که این شهر دریای سیاه همچنان در حال دفاع است. اواخر عصر چهارشنبه، شهردار این شهر گفت که نیروهای روسی وارد خیابانهای شهر و ساختمان شورا شدهاند.
ملیگرایان اوکراینی از خروج غیرنظامیان از کییف، خارکوف و ماریوپل جلوگیری میکنند
سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز مدیریت دفاع ملی فدراسیون روسیه اعلام کرد که بر اساس اطلاعات موجود، ملی گرایان اوکراینی از خروج مردم غیرنظامی، از جمله شهروندان خارجی از کییف، خارکوف و ماریوپل و دیگر شرها از کریدورهای ایجاد شده جلوگیری میکنند. به گفته وی، در عین حال، ملی گراها به عنوان سپر انسانی در پشت غیرنظامیان پنهان می شوند و با استفاده از سلاح علیه مردم بیگناه آنها را تحریک می کنند.
این مقام روس همچنین یادآور شد که بیش از ۱۴۰ هزار نفر از جمله بیش از ۳۹ هزار کودک از مناطق شرقی اوکراین به خاک روسیه تخلیه شدهاند.
به گفته وی، روسیه یک ستاد ویژه برای ارائه کمک به مردم اوکراین در مناطق تحت کنترل نیروهای روسی ایجاد کرده است. اکنون وظیفه اصلی این ساختار اطمینان از تخلیه امن غیرنظامیان اوکراینی و اتباع خارجی است. ضمن اینکه تمام ساکنان مناطق اوکراین تحت کنترل نیروهای روسیه همه لوازم لازم را در اختیار خواهند داشته و تاکنون بدون غذا، آب و مایحتاج اولیه باقی نمادهاند.
کانادا دو شرکت بزرگ “گازپروم” و “راس نفت” روسیه را تحریم میکند
با این وجود، کانادا قصد خود را برای ممنوعیت واردات نفت روسیه با توجه به عملیات ویژه روسیه در دونباس را اعلام کرد. دولت کانادا تحریمهای جدیدی را علیه فدراسیون روسیه اعمال می کند که در این فهرست ۱۰ مقام اصلی دو شرکت بزرگ “گازپروم” و “راس نفت” روسیه نیز وجود دارند.
لیتوانی درباره جنایات جنگی در اوکراین تحقیق میکند
دفتر دادستانی کل لیتوانی میگوید تحقیقاتی را در مورد جنایات ادعایی علیه بشریت و جنایات جنگی در اوکراین پس از آغاز تهاجم روسیه آغاز کرده است.
از جمله قرار است حملات نظامی به غیرنظامیان و پزشکان و همچنین تخریب خانهها، درمانگاهها، امکانات آموزشی و غیرنظامی که منجر به مرگ بزرگسالان و کودکان میشد، بررسی شود.
آمریکا: روسیه حقایق جنگ را مخفی میکند
وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که روسیه به آزادی رسانهها حمله میکند و در حال افزایش تلاشها برای تحریف و پنهان کردن حقیقت درباره تهاجم وحشیانه خود است.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، مسکو محدودیتها را در توییتر، فیسبوک و اینستاگرام تشدید میکند.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از پوتین و دولت روسیه میخواهیم که درگیری را متوقف کرده و از اوکراین عقب نشینی کنند.
روسیه به تخلیه دانشجویان هندی از خاک اوکراین کمک خواهد کرد
طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی کرملین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و نارندرا مودی، نخست وزیر هند در یک مکالمه تلفنی درباره تخلیه شهروندان هندی از اوکراین گفتگو کردند. این مذاکره به ابتکارعمل طرف هندی انجام شد.
ولادیمیر پوتین تاکید کرد که تمام دستورات لازم در این رابطه به ارتش روسیه داده شده و تمام تلاش خود را برای اطمینان از خروج ایمن شهروندان هندی از مناطق درگیری و بازگشت آنها به وطن خود انجام می دهد.
رئیس جمهور به نخستوزیر هند وعده داد که روسیه در تلاش است تا تخلیه فوری دانشجویان هندی از شهر خارکوف را از طریق کریدور بشردوستانه در
کوتاهترین مسیر به سمت مرز روسیه ترتیب دهد.
بر اساس آخرین اطلاعات وزارت دفاع روسیه ، این دانشجویان در واقع توسط نیروهای مسلح اوکراینی و بعنوان تضمین امنیت آنها به گروگان گرفته شدهاند.