به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از شفقنا، میلیونها نفر در سرتاسر جهان به دلیل آسیب به قرنیه، نابینا هستند یا بینایی ضعیفی دارند. و اگرچه قرنیه هایی با آسیب خفیف می توانند خود به خود بهبود یابند، برخی از افراد ممکن است برای بازیابی بینایی خود نیاز به پیوند قرنیه انسانی داشته باشند.
اما این روشها که به عنوان پیوند قرنیه نیز شناخته میشوند، میتوانند جراحیهای گرانقیمت، تهاجمی و زمانبر باشند که بیماران را مجبور میکند بیش از یک سال دارو مصرف کنند تا اطمینان حاصل شود که بدنشان بافت را پس نمیزند. مانند سایر انواع اعضای اهدایی، قرنیه انسان باید به سرعت – در عرض دو هفته پس از مرگ اهداکننده – استفاده شود که میتواند چالشهای لجستیکی ایجاد کند. در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه در مناطق فقیرتر، اهدای قرنیه به اندازه کافی برای انجام دادن وجود ندارد.
اکنون، محققان در سوئد میگویند که راهحل جدیدی ابداع کردهاند که به بسیاری از این مشکلات و سایر مشکلات پیوند قرنیه رسیدگی میکند: ایمپلنتهای قرنیه با مهندسی زیستی که از پوست خوک ساخته شدهاند.
قرنیه ساخته شده با بیومهندسی
در یک کلینیک ایمپلنتها منجر به بهبود بینایی در ۲۰ بیمار مبتلا به قوز قرنیه پیشرفته شد، وضعیتی که قرنیه نازک میشود و برآمدگی میکند و باعث تاری دید میشود. ۱۴ نفر از ۲۰ شرکت کننده قبل از عمل نابینا بودند، اما پس از دریافت ایمپلنت، بخشی یا تمام بینایی خود را به دست آوردند. آنها همچنین توانستند دوباره از لنزهای تماسی استفاده کنند. سه نفر از بیماران نابینا پس از پیوند به دید کامل ۲۰/۲۰ دست یافتند.
همه شرکتکنندگان در این مطالعه دو سال پس از انجام این روش به تحمل ایمپلنتها ادامه دادند و هیچ گونه عوارض جانبی مانند التهاب یا زخم را تجربه نکردند.
محققان این نتایج و نتایج دیگر را در مقاله جدیدی که هفته گذشته در مجله Nature Biotechnology منتشر شد به اشتراک گذاشتند.