دومین همایش بین المللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا امروز با ارایه ی بیش از یکصد مقاله ی علمی بصورت سخنرانی و پوستردر دانشگاه گیلان پایان یافت. رییس این همایش بین المللی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت گفت: از مجموع ۱۲۵ مقاله ایی که از داخل […]
دومین همایش بین المللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا امروز با ارایه ی بیش از یکصد مقاله ی علمی بصورت سخنرانی و پوستردر دانشگاه گیلان پایان یافت.
رییس این همایش بین المللی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم در رشت گفت: از مجموع ۱۲۵ مقاله ایی که از داخل و خارج به دبیرخانه ی همایش ارسال شده بود، یکصد و یک مقاله برای ارایه انتخاب شدند که ۸۴ مقاله از دانشگاههای داخل و ۱۷ مقاله از دانشگاههای مختلف حوزه ی خزر و اوراسیا بودند.
دکتر محمد دوستار همچنین اضافه کرد: استادانی از ۱۰ دانشگاه داخل و ۱۳ دانشگاه حوزه ی خزر و اوراسیا در این همایش مشارکت کردند و به ارایه ی مقالات خود بصورت سخنرانی و پوستر پرداختند.
خانم سوینچ مهدیخانلی ، مدیر گروه زبان روسی دانشگاه گیلان نیز که مسئولیت دبیرعلمی این همایش را برعهده داشت ، به تشریح فعالیت گروه زبان روسی دراین دانشگاه پرداخت و گفت: اکنون بیش از ۲۰۰ دانشجودردانشگاه گیلان به فراگیری زبان روسی اشتغال دارند.
به گفته ی خانم مهدیخانلی تاکنون بیش از ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات روسی از دانشگاه گیلان فارغ التحصیل شده اند.
وی افزود: امسال برای نخستین بار در دانشگاه گیلان ۵ دانشجوی آموزش زبان روسی در مقطع کارشناسی ارشد جذب شده است و ۵ دانشجوی فارغ التحصیل این دانشگاه هم امسال در دیگر دانشگاههای کشور در مقطع ارشد و دکترا تحصیل می کنند.
آندره وادف، سرکنسول روسیه در رشت نیز در این مراسم به تشریح اهمیت زبان روسی در گسترش مراودات همه جانبه ی کشورهای حوزه ی خزر و اوراسیا پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از ۲۵۰ میلیون نفر در جهان به زبان روسی تکلم می کنند و این زبان نقش موثری در تبادلات علمی، فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی کشورها ایفا می نماید.
جلیل جلالی فر ، از فعالان اقتصادی حوزه ی اوراسیا نیز در سخنانی بر لزوم توسعه ی زبان روسی در راستای گسترش مراودات تجاری و اقتصادی ایران با اوراسیا پرداخت و افزود: اقتصاد و تجارت زیربنای توسعه ی مراودات همه جانبه در دنیای امروز است و پیشینه ی تاریخی تبادلات تجاری – فرهنگی دو کشور ایران و روسیه ایجاب می کند تا با توجه به زبان روسی بتوانیم نقش موثری در بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری اوراسیا ایفا نماییم.
دانشگاه گیلان نخستین همایش بین المللی موقعیت زبان روسی در ایران و نگاه به اوراسیا را در سال ۱۴۰۱ بطور مجازی و از طریق ارتباط تصویری با محققان و صاحب نظران برگزار کرد.
انتهای پیام/.