دیروز و پس از اتمام جلسه مجلس در رابطه با اوضاع ارز، دلار بیش از ۵ هزار تومان کاهش یافت؛ اما آیا این کاهش قیمت به دلیل تزریق دلار توسط بانک مرکزی بوده و یا سیگنال شروع دوباره مذاکرات برجام؟! به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک قلم به نقل از خبرآنلاین؛ دلار سبزه فردایی، صبح […]
اما برخی رسانه ها، قیمت دلار در همان کانال های شبکه اجتماعی که خبر ریزش قیمت تا مرز ۵۵ هزار تومان را منتشر کردند، با شیبی ملایم افزایشی شده بود.اما پشت پرده این کاهش ناگهانی قیمت دلار چه بود؟ تزریق دلار به بازار یا یک پالس مثبت ؟ پالسی درباره احتمال تغییر سیاست های ایران در مدل مذاکرات احیای برجام؟
عصر روز گذشته بود که یک رسانه سوییسی خبر از همراهی عباس عراقچی گفتگو کننده ارشد ایران در دولت روحانی با امیرعبداللهیان به سفر ژنو داده بود. خبری که برای ریزش دلار ، بعضی از کانال های اعلام قیمت دلار در ساعات کاهشی شدن قیمت ها ادعا کردند ، پالس به بازار این شایعه بوده است. خبری که البته از سوی وزارت امورخارجه تکذیب شد.
با این حال همین خبر نادرست درباره برجام نشان داد که بازار به شدت تشنه یک خبر امیدوار کننده در حوزه سیاست خارجی است . کاربران شبکه های اجتماعی از جمله توئیتر نیز عمدتا با انتشار پست هایی بر این موضوع تاکید کردند که حتی جنازه و جسم بی جان برجام هم می تواند کارکند و چنین دستاوردی داشته باشد و بالتبع اگر اخباری واقعی از احیاء برجام برسد قطعا حرکت صعودی دلار سیر نزولی پیدا خواهد کرد.
به عبارت دیگر اگرچه این خبر تکذیب شد اما با دست به دست شدن آن در کانالها و رسانههای مختلف، تاثیر خود را بر بازار ارز گذاشت، به طوری که همزمان با انتشار این خبر که به عنوان «پالس مثبتی از سوی مذاکرات برجام» در بازار تلقی شدهاست، روند بازار ارز تغییر مسیر داده و قیمت دلار با کاهش ۴ هزار تومانی همراه شد و از ۶۰ هزار تومان به ۵۶ هزار تومان رسید.
اما آیا پالس تغییر در روند مذاکرات ایران و ۵+۱ می تواند قیمت دلار را کاهشی کند؟ این پرسشی است که البرت بغزیان درباره اش به خبرآنلاین شرح داده است.
آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی، در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین و در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان ریزش مقطعی قیمت ارز را با شایعه سفر «سید عباس عراقچی» و « امیر عبداللهیان» به ژنو مرتبط دانست؛ گفت:« بنده همیشه گفتهام که تنها راهحل شرایط که در آن به سر میبریم سیاسی است نه اقتصادی؛ چراکه اگر از نظر اقتصادی به موضوع نگاهی بیاندازیم، متوجه میشویم که اتفاق اقتصادی خاصی رخ ندادهاست که درنتیجه آن دلار پر سرعت به سمت کانال ۶۰ هزار تومانی حرکت کردهاست، مگر اینکه بگوییم بانک مرکزی نمیخواهد همکاری کند و یا جولان مافیای بازار آزاد منجر به این اتفاق شدهاست.»
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود:« بازار تحت تاثیر شرایط مذاکرات بوده و هست، زمانی که مذاکرات آغاز میشود و پرونده آن باز است و فضا امیدوارکننده است، نرخ دلار در بازار آزاد یا ثابت بوده و یا کاهشی و به محض اینکه مذاکرات به بنبست میخورد، نرخ دلار شروع به افزایش میکند و هرگونه تهدیدات از سوی طرف غربی از جمله تهدیدات سپاه و یا هرگونه تنش ژئوپولیتیک از جمله پرتاب موشک، به روند افزایشی نرخ دلار شدت میبخشد.»