لبیک به این ندا راه نجات و فلاح. به قلم دکتر حسین کلهر مدرس دانشگاه پنجشنبه هفتم مردادماه ۱۴۰۰ خورشیدی مصادف است با هجدهم ذیحجه سال ۱۴۴۲ هجری قمری. سالروز واقعه ی مهمی که زمینه ی پیوند ولایت را با نبوت فراهم ساخت. عید سعید غدیر خم، سالروز واقعه ایی تاریخی اما مهم برای امت […]
لبیک به این ندا راه نجات و فلاح.
به قلم دکتر حسین کلهر مدرس دانشگاه
پنجشنبه هفتم مردادماه ۱۴۰۰ خورشیدی مصادف است با هجدهم ذیحجه سال ۱۴۴۲ هجری قمری. سالروز واقعه ی مهمی که زمینه ی پیوند ولایت را با نبوت فراهم ساخت.
عید سعید غدیر خم، سالروز واقعه ایی تاریخی اما مهم برای امت اسلام و روزی که پیامبر حین بازگشت از آخرین سفر حج خود در محل غدیر خم، حد فاصل مکه تا مدینه، رسالت الهی خویش را به حجاج ابلاغ نمود و علی علیه السلام را به عنوان مظهر تجلی عدالت و حقیقت، جانشین خود ساخت.
به عبارتی پیامبر با اینکار نخستین ولی امت اسلام را برگزید. شرح واقعه ی غدیر در هجدهم ذیحجه سال دهم هجرت، بسیار است و منابع و مستندات تاریخی در این باره انبوه.
نگارنده در این باره سخن را کوتاه نموده و تلاش می نماید صرفا به طرح گزیده ایی از درس های پند آموز و زندگی ساز واقعه تاریخی غدیربسنده نماید.
درسهایی که به نظر می رسد از الزامات شرایط فعلی جامعه ما و حلقههای مفقوده جامعه بشری برای نیل به حقیقت و کمال است. با نگاهی اجمالی به فلسفه غدیر، دستاوردهای گرانسنگی همچون اتصال امامت به نبوت درپی صدور فرمان الهی، آغاز ولایت مداری با تاکید بر حقیقت جویی و عدالتخواهی، تجلی اکمال دین و وحدت امت اسلام در ذهن هر انسان جستجوگری متبادر می شود. دستاوردهایی که هر یک به نوبه خود همچون ارزش های بیبدیلی برای تضمین سعادت و کمال جامعه بشری، بروز و ظهور نموده و فرصتی فراهم ساخته تا انسان خردمند و بابصیرت در پرتو پیام ها و ارزشهای برگرفته از فرهنگ و فلسفه غدیر، سره از ناسره بازشناخته و راه حقیقت را از مسیر ذلت و انحراف جدا نماید. اما به راستی برای تحقق این ایده و آرمان متعالی در کجای کاریم؟ آیا جامعه اسلامی ما که امروز منادی ارزش های ناب اسلامی در بستر تبلور تشیع اصیل علوی ست، توانسته ارزشهای منبعث از غدیر را برای تحقق تمدن اسلامی که خود زمینه ساز حکومت جهانی مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف به حساب میآید، عینیت بخشیده و فراگیر سازد؟ ایراد کار کجاست؟ چرا در ایفای این رسالت مهم که بستر ساز رهایی جامعه ی بشری از ظلم و جور و فساد و تبعیض است، درمانده ایم؟ آیا به جنبه های ظاهری این ارزشهای گرانسنگ معنوی بسنده نکرده ایم یا غرق در امیال دنیوی و هواهای نفسانی نشدهایم؟ براستی راهکار چیست؟ برای پاسخ به این سوالات مصادیق بسیار است و فرصت اندک! همگان به وضوح واقفند که انقلاب اسلامی ایران به عنوان مهمترین پدیده قرن بیستم سرشار از ارزشهای ناب اسلامی و انسانی ای بوده که تحقق عینی اهداف آن می توانست به بهترین وجهی فرهنگ و فلسفه غدیر را در جامعه اسلامی مان به منصه ظهور رسانده و الگوی کارآمدی از عمل به ارزشهای غدیر را در بستر تأسی از فرهنگ علوی به جهانیان عرضه دارد. اما این غفلت، ناشی از کم توجهی به ارزشهای الهی انقلاب اسلامی بوده که ما را از امروز بدینجا رسانده و مشکلات عدیده ای را در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، معیشتی و اهداف فرهنگی و سیاسی عیان ساخته است. امروز جبران این نقیصه مهم تنها با ایجاد یک دگرگونی بنیادین در نهاد تک تک انسانهای مسیولیت پذیر و تحول ساز این سرزمین اهورایی میسر است.تحولی که شرایط امروز را به شایستگی درک نموده و بستر وحدت و انسجام ملت و حاکمیت را برای حمایت از برنامهها و تلاشهای دولتی مردمی، خدمتگذار و اسلامی میسر سازد. بیاییم دستاوردهای این مناسبت بزرگ امت اسلام را تلنگری برای بازگشت به اصول مسلم انقلاب اسلامی خویش قرار داده و با تاسی از ارزشهای این انقلاب مردمی، راه برون رفت از مشکلات موجود جامعه را تسهیل نماییم. باشد که میل به حقیقت جویی، عدالتخواهی، کمال طلبی و معنویت گرایی زمینهای باشد برای بازیافتن خویشتن خویش و سبب شود تا با وحدت و همیت، هر یک در حد وسع و توان خویش برای ساختن ایرانی قوی، آباد، آزاد و سربلند تلاش نماییم. بی شک ایرانی با چنین مشخصات است که می تواند پیام واضح و کم نظیر انقلاب اسلامی را در راستای قدرشناسی از خونهای پاک شهدای عزیز این سرزمین و پیروی حقیقی از امامت و ولایت به جامعه ی جهانی ارزانی دارد.
نویسنده: دکتر حسین کلهر، مدرس دانشگاه
#دبیرخانه ی تشکل سیاسی اجتماعی یاوران ولایت